My Twitter Feed

19 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρωτοβουλίες για τις λαϊκές αγορές -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

5 νέα κρούσματα σ` ένα 24ωρο -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανανοίγουν τη Πέμπτη τα σχολεία -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Πάντα στα πράσινα και μας αρέσει! -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη μονάδα φωτοβολταϊκών -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Προτάσεις ΕΒΕ για παραεμπόριο

Με θέμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου στο νομό μας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος  Τονικίδης, είχε συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Γεώργιο Πιτσιλή.

paraemporio-001Ο κ. Τονικίδης επεσήμανε ότι το παρεμπόριο δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στο νόμιμα στεγασμένο και μη εμπόριο στο νομό, λόγω της γειτνίασης με τις βόρειες βαλκανικές χώρες.

Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε στον κ. Πιτσιλή και το θέμα των τελωνείων Κιλκίς και Δοϊράνης, η λειτουργία των οποίων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Ο κ. Τονικίδης ζήτησε να εκλείψει κάθε σκέψη για υποβάθμιση των Τελωνείων από Α’ σε Β’  τάξης, καθώς κάτι τέτοιο, εκτός των προβλημάτων που θα δημιουργήσει στην εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων του νομού,  θα υποβάθμιζε και την προσπάθεια πάταξης του παρεμπορίου.

«Σήμερα, τόνισε ο κ.Τονικίδης, εισάγονται από τις βαλκανικές χώρες προϊόντα που δεν μπορούν να πιστοποιηθούν ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά.  Εισέρχεται π.χ. ένα φορτηγό με αναγραφόμενα εμπορεύματα βάρους 20 τόνων ,ενώ στη πραγματικότητα το βάρος είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτή η παράνομη πλεονάζουσα ποσότητα τροφοδοτεί το παρεμπόριο. Η αναβάθμιση των τελωνείων όχι μόνο του νομού και η ενίσχυση του με προσωπικό και τεχνολογία θα συμβάλλει στον αποτελεσματικό και αποδοτικό έλεγχο των εισαγόμενων εμπορευμάτων”.

Μια άλλη παράμετρο που έθεσε ο κ.Τονικίδης προς τον κ.Πιτσιλή είναι αυτή της ταλαιπώρησης του οδικού δικτύου από τα υπέρβαρα ανεξέλεγκτα οχήματα με τα εισαγόμενα φορτία.

Να σημειωθεί, ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε συνέχεια των προσπαθειών για την πάταξη του παρεμπορίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα έχει συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας.

Πηγή: Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς

Σχολιάστε