My Twitter Feed

16 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Προτάσεις για τη κτηνοτροφία -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Και νέες συνδέσεις Φ.Α. στο Κιλκίς -

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, 2022

Σχολεία: Xιλιάδες χαμένες ώρες! -

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, 2022

Ηχηρή απάντηση στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Παιονία: Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Η Ειρήνη για τις παρακολουθήσεις -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Η Δοϊράνη, οι πρόσφυγες, το σινεμά -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Στο επίκεντρο η Υγεία -

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, 2022

Προτάσεις για τη κτηνοτροφία

Συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή Κτηνοτροφίας είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής και τη λήψη θεσμικών μέτρων για την ανάδειξη του κτηνοτρόφου ως πραγματικού επαγγελματία.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και η ΓΓ Χριστιάνα Καλογήρου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε τα εξής:

«Έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και διατυπώθηκαν πολύ καλές προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν. Συγχρόνως ενημερώσαμε για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισης της αύξησης του κόστους παραγωγής. Ήδη έχει έλθει η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χορήγηση των 89 εκατομμυρίων ευρώ ως ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Το επόμενο διάστημα με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες αυτής της ενίσχυσης. Όπως ξέρετε σήμερα το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων που αφορούν στην ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για την αγορά λιπασμάτων.

Παράλληλα συζητήσαμε και για παρεμβάσεις που αφορούν τη μείωση του κόστους σε κάθε φάση της παραγωγής στο μέλλον αλλά και τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε μέσα από τον συνεργατισμό και τη συνεννόηση με στόχο να δοθεί προστιθέμενη αξία στη δουλειά τους και τα προϊόντα που παράγουν να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν ιδιαίτερη αξία, ιδιαίτερη ποιότητα, αλλά πρέπει να προβληθούν με σωστό τρόπο και να προφυλαχθούν.

Τα χρήματα για τις ζωοτροφές είναι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο το οποίο στείλαμε για τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης. Το επόμενο διάστημα θα βγει η υπουργική απόφαση. Τρέχουμε όλες τις διαδικασίες ώστε εντός του Δεκεμβρίου να καταβληθούν στους κτηνοτρόφους».

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΥΠΑΓΑΤ

Σχολιάστε