My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Προτάσεις Ανάπτυξης από Σιωνίδη

Πριν λίγες εβδομάδες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας Κ. Σιωνίδης, δημοσίευσε σε άρθρο του με θέμα την αποζημίωση των θιγέντων ιδιοκτητών της Ειδομένης, των Ευζώνων και της Ν. Καβάλας, από την ανεξέλεγκτη παρουσία των χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών. Αφορμή για το άρθρο -παρέμβαση ήταν η πρόσφατη απόφαση-με υπογραφή μάλιστα 6 Υπουργών-για την αποζημίωση των αντιστοίχως θιγέντων ιδιοκτητών της Μόριας Λέσβου. Το άρθρο του Κ. Σιωνίδη έτυχε μεγάλης δημοσιότητας και προκάλεσε συζήτηση.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επανέρχεται με τοποθέτησή του στο Δημ. Συμβούλιο, η οποία αποτυπώθηκε και σε γραπτό κείμενο. Στη νέα παρέμβαση ο κ. Σιωνίδης, αφού ψέγει τον δήμαρχο κ. Χρ. Γκουντενούδη για υποβάθμιση εκ μέρους του, του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτει δύο προτάσεις: Η μία αφορά την αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία του ΙΕΚ Οινολογίας της Παιονίας, με έδρα τη Γουμένισσα. Στη δεύτερη πρόταση επανέρχεται στο θέμα των αποζημιώσεων ιδιοκτητών, όπου τονίζεται η έλλειψη προγραμματισμού και συστηματικής δράσης από πλευράς δημάρχου Παιονίας.

Α) Πρόταση για ΙΕΚ Παιονίας

Όλοι έχουμε συμφωνήσει κατά καιρούς σε αυτή την αίθουσα πως το σημαντικότερο που χρειάζεται η περιοχή μας, είναι δράσεις αναπτυξιακές που να τονώνουν την τοπική οικονομία.

Το 2013 ο Δήμος Παιονίας με την αρωγή του βουλευτού Κιλκίς κ. Γεωργαντά ξεκίνησε μια προσπάθεια που τελεσφόρησε το 2014, το ΙΕΚ της Παιονίας στη Γουμένισσα.

Μήπως το ΙΕΚ της Παιονίας και ειδικά το τμήμα αμπελουργίας-οινοποιίας και το τμήμα γαλακτοκομίας-τυροκομίας  είναι για την περιοχή ένα αναπτυξιακό εργαλείο που δεν έχουμε αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε;

Από ότι γνωρίζω τα μόνα Δημόσια ΙΕΚ Αμπελουργίας και Οινολογίας που υπάρχουν στην κεντρική Μακεδονία εκτός του δικού μας είναι στη Βέροια στην Επανομή και στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Και τα μόνα Δημόσια ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας εκτός του δικού μας είναι στην Αριδαία και στη πόλη των Σερρών.

Στη Κεντρική Μακεδονία τα επαγγέλματα αυτά, ειδικά σήμερα που υπάρχει μεγάλη στροφή των νέων ανθρώπων στο πρωτογενή τομέα, εξακολουθούν να είναι δημοφιλή.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι αν στοχευμένα προβάλλουμε το ΙΕΚ μας και ειδικότερα τα δύο αυτά τμήματα, για το Ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2017 μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους νέους από την ευρύτερη περιοχή που θα δώσουν τη δική τους προστιθέμενη αξία στη τοπική οικονομία.

Θέλουμε να γνωρίζεται ότι θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας σε οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε για τον σκοπό αυτό. Είμαστε στη διάθεση σας δε, για να εξετάσουμε και εξειδικευμένες προτάσεις και δράσεις προβολής.

Β) Αποζημιώσεις πληγέντων Ειδομένης-Ευζώνων- Νέας Καβάλας

Το 2016 συζητήσαμε το θέμα των αποζημιώσεων των ζημιωθέντων κατοίκων Ειδομένης, Ευζώνων και Νέας Καβάλας από την παρουσία των προσφύγων στη περιοχή μας αρκετές φορές.

Στη 2η συνεδρίαση της 17.02.2016 μας είπατε ότι οι αγρότες έχουν κάνει αιτήσεις, έχουν κάνει υπεύθυνες δηλώσεις, για 30,000 ευρώ και τα ζητάτε επιμόνως. Αναφέρατε δε τον κ. Φιλιππάκο και τον κ. Μουζάλα. Μας τονίσατε δε την άριστη σχέση που είχατε μαζί τους.

Στη 4η συνεδρίαση της 15.03.2017 είπατε ότι έχετε δώσει κατάσταση για να αποζημιωθούν οι αγρότες την περίοδο της σποράς των σιτηρών. Αναφέρατε πάλι το ποσό των 30,000 ευρώ.

Αυτό το διάστημα είχαμε επαναπαυτεί ότι έχετε κάνει τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε οι πληγέντες κάτοικοι να αποζημιωθούν.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2017 στο προηγούμενο συμβούλιο δηλαδή φέρατε θέμα δημιουργίας επιτροπής εκτίμησης ζημιών των πληγέντων κατοίκων.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή για την καταβολή αποζημίωσης στους πληγέντες από το προσφυγικό κατοίκους του Τ.Κ. Μόριας και αποκαλύπτεται ότι ο εκεί Δήμος προκειμένου να πετύχει την αποζημίωση των κατοίκων έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών που ξεκινούν το Δεκέμβριο του 2015.

Η συστηματική και συντονισμένη δράση τους απέδωσε καρπούς.

Η επιτροπή που συστήσαμε εμείς το Φεβρουάριο του 2017 συστήθηκε για τη Μόρια το Δεκέμβριο του 2015 με απόφαση του εκεί Δημάρχου.

Στις 28 Φεβρουαρίου με δήλωση μας στο τύπο σας προτρέψαμε να συμβουλευτείτε τον συνάδελφο σας στο Δήμο Λέσβου.

Και στις 16 Μαρτίου σας ακούμε με έκπληξη στο τοπικό ραδιόφωνο να λέτε ότι τόσο καιρό δεν σας είπε κανείς τι ενέργειες έπρεπε να κάνετε.

Με τόσους συμβούλους και συνεργάτες δίπλα σας και τόσες επαφές με κυβερνητικά στελέχη δεν μπορέσατε ένα χρόνο να βρείτε τι πρέπει να κάνετε.

Τη κατάσταση που μας είπατε το Μάρτιο του 2016 που τι δώσετε ; Τι κατάσταση ήταν ;

Από ότι διαβάσαμε στα έγγραφα που σας καταθέτουμε, στη Μόρια ακλούθησαν την νομοθεσία που ακολουθείται για την αποκατάσταση-επιχορήγηση ζημιών από θεομηνίες, και έκαναν επιτροπή από επιστημονικό προσωπικό του Δήμου.

Φανήκατε ανέτοιμος και ανοργάνωτος στο θέμα αυτό.

Σχολιάστε