My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Προσφυγικό: Ο στόχος επετεύχθη

Το 20% του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή περίπου 11.000 άτομα, τα οποία διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας, φιλοξενεί πλέον η Κεντρική Μακεδονία, όταν στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης «σήκωσε» το κεντρικό βάρος φιλοξενώντας πάνω από το 50% του πληθυσμού.

«Ο στόχος επετεύχθη, ο λαός έδειξε μεγαλοθυμία και με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρόσφυγες ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες στα εναπομείναντα camps και σε διαμερίσματα», τόνισε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά τη συνάντηση που είχε χθες (Σάββατο) το πρωί με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με το υπουργό, έχουν κλείσει περίπου τα μισά camps-11 τον αριθμό- και αναμένεται να κλείσουν κι άλλα, με προτεραιότητα τη δομή στο Δερβένι και τη SOFTEX. «Στην κεντρική Μακεδονία είχαμε 22.000 πρόσφυγες, τώρα έχουμε 11.000 με στόχο να μειωθούν κι άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Απ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε στον υπουργό ότι «είναι δυστυχώς σπάνιο στην πολιτική, ένας άνθρωπος να σου δίνει το λόγο του και να τον τηρεί μέχρι τέλους. Κι αυτό στο πρόσωπό σας το είδα. Πράγματι είχαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο εκείνη την εποχή που φιλοξενούσαμε πάνω από τους μισούς πρόσφυγες που είχαν περάσει στη χώρα. Όμως, με τη συνεννόηση και την καλή συνεργασία που είχαμε και με τη δέσμευση τη δική σας προς τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, καταφέραμε τελικά σήμερα να έχουμε έναν αριθμό προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κεντρική Μακεδονία ανάλογο με τον πληθυσμό».

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε