My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Προσοχή φέτος στις πυρκαγιές”

Κοινή δράση ενημέρωσης των πολιτών του νομού από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τους δήμους για τους κινδύνους πρόκλησης φωτιάς κατά την εκτέλεση π.χ. γεωργικών εργασιών στην ύπαιθρο, όπως και για ενέργειες αυτοπροστασίας μετά την εκδήλωση εκτενών δασικών πυρκαγιών, αποφάσισε η τακτική ετήσια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Κιλκίς.

pyrkagiaΣτη σύσκεψη, επισημάνθηκε ότι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από αμέλεια σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις το φετινό καλοκαίρι είναι αυξημένος και εξ αιτίας της αθρόας παρουσίας και συνεχούς διέλευσης προσφύγων και μεταναστών εντός των ορίων του νομού, και κατά συνέπεια η εγρήγορση και η επιτήρηση των εμπλεκόμενων φορέων θα πρέπει να είναι αυξημένη.

Στη συνεδρίαση, που προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, έλαβαν μέρος οι σχετιζόμενοι με το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων με την Πολιτική Προστασία φορέων του νομού (Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., Δασαρχεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δήμος Παιονίας, Εθελοντικές Ομάδες κτλ.).

Κατά τη σύσκεψη έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, καθώς και αξιολόγηση της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ώστε η προετοιμασία να είναι έγκαιρη και ουσιαστική προς αποφυγή κινδύνων για την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών όλου του νομού.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε εκ νέου καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι φορείς και παράλληλα κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες και δόθηκαν οι οδηγίες για άμεση δράση σε όλες τις φάσεις της δραστηριότητας Πολιτικής Προστασίας :Πρόληψη- Επέμβαση- Αποκατάσταση σε περίπτωση πιθανού κινδύνου από δασικές πυρκαγιές.

Σχολιάστε