My Twitter Feed

3 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σύσκεψη για την Εμποροπανήγυρη -

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

“Κατρακύλα στον μητσοτακισμό”! -

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Μυστήριο με χειροβομβίδες -

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Κι εθελοντές στη “μάχη των χοίρων” -

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Συνέχεια της μείωσης κρουσμάτων -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Πόλεμος αγριογούρουνου σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

ΝΔ: Αναβολή της επίσκεψης κλιμακίου -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Φτιάξτε τη νέα γέφυρα στον Αξιό -

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2022

Προς την κοινωνία που αδιαφορεί

Της Παρασκευής Κουραλίδου*


Με μεγάλη μου έκπληξη αλλά κυρίως με απέραντη λύπη παρακολουθώ την αδιαφορία του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας ως προς τη βάναυση, εκδικητική, ανελέητη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι σε μια μερίδα συνανθρώπων τους.

Αναφέρομαι στο καθεστώς πια, της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές. Αλήθεια μετά από ένα και πλέον έτος που βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό και σε λίγο καιρό χωρίς ασφάλιση, η κοινωνία θεωρεί ότι το μέτρο αυτό είναι δίκαιο, ότι είναι νόμιμο, ότι είναι ηθικό ή ότι τέλος πάντων είναι ιατρικά και
επιστημονικά ορθό;

Γνωρίζουν οι πάντες ότι οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Τα μέτρα προστασίας αίρονται και ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται ως γρίπη. Δεν αναρωτιέται επιτέλους η κοινωνία γιατί η κυβέρνηση εμμένει στην τιμωρία μας; Ναι η αναστολή της εργασίας μας είναι αποδεδειγμένα πια, ένα τιμωρητικό μέτρο προς συμμόρφωση και
παραδειγματισμό όλων για το τί «μπορεί» να κάνει μία κυβέρνηση ψηφίζοντας νόμους.

Η τιμωρία μας έγινε και εξακολουθεί να υφίσταται προς επίδειξη ισχύος.
Μπορεί επομένως, ψηφίζοντας νόμους με κάποια «λογική» αφορμή πάντα, να αφαιρεί αυτονόητα δικαιώματα και να επιβάλλει σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. Γιατί όχι; Άλλωστε αποδείξαμε ότι τα αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα για το «κοινό καλό». Για το καλό μου όπως μας τραγουδάει και ο Γιάννης Μηλιώκας!

Θα ήμουν άδικη προς την κυβέρνηση αν δεν αναφερόμουν στη στήριξη της βουλής των Ελλήνων στην πλειονότητά της προς διευκόλυνση στην επιβολή των μέτρων, στην ψήφιση σχετικών νόμων κτλ. Ουσιαστικά «δεν κουνήθηκε φύλλο» και είτε με συναινετική ψήφο είτε αδιαφορώντας επέτρεψε και στήριξε το μέτρο αυτό.

Παρακαλώ την κοινωνία να εφαρμόσει κριτική σκέψη για το καλό όλων μας,
εμβολιασμένων και μη, σε όποιο κόμμα και αν πιστεύουμε. Να κλείσει την τηλεόραση που για πρώτη φορά όλα μα όλα τα τηλεοπτικά μέσα είναι ομόφωνα χωρίς να υφίσταται αντίλογος. Αυτό και μόνο καθιστά το ρόλο τους ύποπτο γνωρίζοντας μάλιστα ότι έχουν λάβει χρηματική αποζημίωση από το κράτος για προώθηση «καμπάνιας». Αφού το κάνει αυτό ας αφουγκραστεί την ψυχή και την σκέψη της.

Παρακαλώ την κοινωνία να σκεφτεί λογικά αποφασίζοντας για το μέλλον της! Το μέλλον της ανήκει, το μέλλον ανήκει στα παιδιά της και έχουμε όλοι βαρύτατο χρέος να φροντίσουμε ώστε να ζήσουν ελεύθερα σε μια κοινωνία Ελεύθερη και Δημοκρατική!

*Νοσηλεύτρια σε αναστολή εργασίας του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε