My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Προς απεργία διαρκείας σε ΕΟΠΥΥ

giatros-eopyyΝέο μέτωπο ανοίγει για την κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας, με αφορμή την πρόθεση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου να προχωρήσει ακόμα και σε απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας. Οι γιατροί των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, τους κάλεσε χθες να «αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν έναντι των πολιτών» και να μην προχωρήσουν σε απεργίες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ), κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, χθες ενημερώθηκε αρμοδίως η διοίκηση του Οργανισμού για την απόφαση της Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, διαμαρτυρόμενη για τα σχέδια της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και τις απολύσεις γιατρών. Οι κινητοποιήσεις δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του κάλεσε τους γιατρούς να μην προχωρήσουν στις απεργίες, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να συμβάλουν στην αναγκαία μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Οπως ανέφερε, «καλό είναι η μεταρρύθμιση να γίνει με τη συνεργασία και την παρουσία του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ και όχι με το να είναι απέναντι. Τους καλώ, λοιπόν, να έρθουν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους». Και πρόσθεσε «πιστεύω ότι αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη που έχουν και εκείνοι έναντι των πολιτών δεν θα προχωρήσουν». Ο υπουργός επανέλαβε ότι θα υπάρξουν απολύσεις «για κάποιους οι οποίοι κρίνεται ότι δεν χρειάζονται γι’ αυτή τη δουλειά», ενώ ξεκαθάρισε ότι η όποια διοικητική μεταφορά των υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ στον νέο φορέα ΠΦΥ «θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσουν οι μονάδες του Οργανισμού ούτε για ένα εικοσιτετράωρο».

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της Υγείας μεταξύ ιατρών και υπουργείου Υγείας φάνηκε και κατά την επεισοδιακή ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την ΠΦΥ του περασμένου Σαββάτου, όπου ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες γιατρούς που του επιτέθηκαν φραστικά. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στις 6/12 θα παραλάβει το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ και θα ακολουθήσει διάλογος για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Διάλογος

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Υγεία επιζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Χθες, ο ΠΙΣ απέστειλε πρόσκληση σε διάλογο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων Ευάγγελο Βενιζέλο, Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Φώτη Κουβέλη και Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου «να ενημερωθούν οι ίδιοι για τις δυσμενείς συνθήκες της Υγείας στη χώρα, ώστε να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για την εξομάλυνση της κατάστασης».

kathimerini.gr

Σχολιάστε