My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

“Προκαλεί θλίψη το άδειο ΤΕΙ”

Το νέο κτήριο του ΤΕΙ Κιλκίς προκαλεί θλίψη για το γεγονός ότι παραμένει άδειο, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα γίνει άμεσα η μεταφορά των εργαστηρίων εκεί, καθώς και ότι θα εκτιμηθεί το κόστος της συνολικής μετεγκατάστασης του Τμήματος και της λειτουργίας του στο νέο κτήριο.

TEI KILKISΑπαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Γεωργαντά στη Βουλή, ο υπουργός τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας δεν έχει κάνει ακόμα ακριβή εκτίμηση του κόστους μετεγκατάστασης, ο ίδιος εκτιμά ότι “δεν είναι αξεπέραστο”. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την αναγκαιότητα να συζητούν τα ιδρύματα μεταξύ τους προκειμένου να επιλύονται προβλήματα.

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, την χρηματοδότηση της μεταφοράς του εξοπλισμού του Τμήματος και των πρώτων λειτουργικών εξόδων του νέου κτιρίου, καθώς και την αύξηση της χρηματοδότησης προς το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των ετήσιων λειτουργικών δαπανών του.

Ο βουλευτής Κιλκίς έκανε λόγο για κίνδυνο να διαπιστωθεί η μη λειτουργία του κτηρίου σε τυχόν έλεγχο που θα διενεργηθεί εκ μέρους της Ε. Ένωσης, καθώς και για ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης απέναντι στους Κιλκισιώτες να λειτουργήσει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το νέο κτήριο-στολίδι των 5.500 τετ. μέτρων.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος εκτιμά ότι ο υπουργός δεν ανέλαβε συγκεκριμένη δέσμευση, επεσήμανε ότι το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας εκδήλωσε τη πρόθεση να μεταφερθεί και 2ο τμήμα στο νέο κτήριο, με τον κ. Γαβρόγλου να επισημαίνει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει προς το παρόν να παγώσει, προκειμένου να υπάρξει πρώτα ένας γενικότερος προγραμματισμός.

Δείτε όλη τη χθεσινή συζήτηση:

Σχολιάστε