My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Προγραμμα με το Δημο Κρουσεβο της FYROM

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και προβολής της κοινής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς υλοποιεί, ως συντονίστρια, η Αναπτυξιακή Κιλκίς σε συνεργασία με το δήμο Κρούσεβο στο πλαίσιο του προγράμματος IPA Cross Border Ελλάδα – Π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013.

Η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των δύο εταίρων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 με τη συμμετοχή του προέδρου κ. Χρήστου Γκουντενούδη και στελεχών / συνεργατών της ΑΝ.ΚΙ. καθώς και αντιπροσωπείας του δήμου Κρούσεβο.

Κεντρικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός δικτύου διασυνοριακής συνεργασίας και προσφοράς καινοτομικών υπηρεσιών που, μέσα από τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, θα παρέχει με ελκυστικό τρόπο σε κάθε ενδιαφερόμενο μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνωριμίας και περιήγησης στα αξιολογότερα δείγματα της κοινής αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Ορισμένες από τις δράσεις του έργου αφορούν τη δημιουργία περιπτέρων ηλεκτρονικής πληροφόρησης (info kiosk) με διαδραστικές οθόνες, την τρισδιάστατη ψηφιοποίηση των φωτογραφιών (μνημείων και εκκλησιών), την δημιουργία δικτυακού τόπου με ψηφιοποιημένες (G.I.S.) διαδρομές, τη δημιουργία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, τη δημιουργία εφαρμογής πολυμέσων (multimedia) σε DVD, την έκδοση λευκώματος, την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή κ.ά.

Από την υλοποίηση του προγράμματος αναμένονται: η βελτίωση της εξωστρέφειας των δύο περιοχών, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, η ευχερέστερη και ελκυστικότερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων με καινοτομικά εργαλεία και μεθόδους, η εφαρμογή μιας συγκροτημένης στρατηγικής και ενός ρεαλιστικού επιχειρησιακού σχεδίου προστασίας, διατήρησης και προβολής της αρχιτεκτονικής και θρησκευτικής κληρονομιάς μας.

Σχολιάστε