My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Προβολή μνημείων του Κιλκίς

Η βρετανική τουριστική εταιρεία “Planet Holidays”, έχει συμπεριλάβει στην μπροσούρα τουριστικό πακέτο της με τίτλο “SALONICA FRONT WWI THESSALONIKIKILKIS, με ολοσέλιδη καταχώρηση με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για το νομό μας, τους κατοίκους και τις δραστηριότητες τους.

Η καταχώρηση επισημαίνει την ιδιαίτερη πολεμική δράση που έλαβε χώρα στο νομό Κιλκίς με τις πλέον αιματηρές μάχες, με αποκορύφωμα τις μάχες Σκρά και Δοϊράνης. Επίσης, υπάρχει αναφορά σε όλα τα συμμαχικά στρατιωτικά μνημεία (Κρηστώνη, Πολυκάστρο, Δοϊράνη, Σκρά) καθώς και γενικότερες οδηγίες για την πρόσβαση στην περιοχή και την ιστορία της.

Η εταιρεία παρουσιάζει το SALONICA FRONT WWI στην ευρέως γνωστή εφημερίδα Daily Mail του Λονδίνου, ως ένα από τα 10 καλύτερα τουριστικά μνημεία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς/Γραφείο Τουρισμού συμμετέχει εδώ και τρία χρόνια στην προσπάθεια ανάδειξης των στρατιωτικών μνημείων και μουσείων που έχουν αναφορά στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η καμπάνια προβολής γίνεται σε συνεργασία με το γραφείο Marketing Pass Partout και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ένα ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο που κατά βάση χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, η προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων του νομού γίνεται και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, τα πολεμικά Μουσεία του νομού , το πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και φυσικά με τους αρμόδιους φορείς των στρατιωτικών σχηματισμών του τόπου.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί κοινές δράσεις και έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές συσκέψεις με κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο τέλος του ερχόμενου Σεπτέμβρη.

Σχολιάστε