My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Προβληματισμός από τα “μυστικά γκάλοπ”

Πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, οι «γκρίζες ζώνες» για τα δύο μεγάλα κόμματα, γεγονός που αποτυπώνεται πλήρως σε όλα τα «κρυφά γκάλοπ» που διενεργούνται για λογαριασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο «παρά πέντε» της αναμέτρησης.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων παραμένει το ζητούμενο, παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς προκειμένου να επιστρέψουν εκείνοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το ’09, ο πρώτος και να αποδομήσει τα κόμματα της Δεξιάς ο δεύτερος.

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα απομένουν για τις εκλογές της 6ης Μαΐου και στα επιτελεία των κομμάτων έχει σημάνει συναγερμός, καθώς μυστικά γκάλοπ δείχνουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με συντονισμένο τρόπο να εξουδετερώσει τις φυγόκεντρες τάσεις. Το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια “ανατροπών” με στόχο την άνοδο του ποσοστού συσπείρωσης ανά περιοχή, αλλά και πανελλαδικά.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο “πονοκέφαλος” στην Ιπποκράτους είναι έντονος και αφορά τις μαζικές διαρροές από τη “δεξαμενή” των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009 κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά, αφού οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους συνεργάτες του, δείχνουν χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Αντίθετα, οι διαρροές κυρίως προς τα κόμματα της δεξιάς – ακροδεξιάς συνεχίζονται με σχετικά αμείωτη ένταση, γεγονός που καθηλώνει και το συνολικό ποσοστό του κόμματος στην επικράτεια.

Η αυτοδυναμία παραμένει άπιαστος στόχος, αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, τίθεται εν αμφιβόλω και η προσδοκία που έχει εκφράσει σε δεύτερο χρόνο ο κ. Σαμαράς για εκλογική πρωτιά, με μία “καθαρή” διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι βασικότεροι αντίπαλοι της ΝΔ είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μπορεί να μην ανεβαίνουν δημοσκοπικά αλλά δεν δείχνουν κάμψη, ενώ “αιμορραγία” ψηφοφόρων παρατηρείται και προς τη Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και προς τον ΛΑΟΣ.

Πηγές: ethnos.gr – news247.gr

Σχολιάστε