My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Πρεμιέρα διαγωνισμών για το Φ.Α.

Στον πρώτο διαγωνισμό για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το Κιλκίς, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Συγκεκριμένα  η θυγατρική της ΔΕΠΑ δημοσίευσε στις 14 και 16 Αυγούστου τρεις προκηρύξεις για την προμήθεια υλικών, μία για κάθε Περιφέρεια, και συγκεκριμένα για την προμήθεια σταθμών διανομής M/R – D/R 19/4, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών (MRS), «έξυπνων» μετρητών G4 – G25 και μετρητών G40.

Ο σχετικός διαγωνισμός έχει για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προϋπολογισμό 1,11 εκατ.

Οι τρεις αυτοί πρώτοι διαγωνισμοί σηματοδοτούν την αφετηρία μιας σειράς προκηρύξεων που θα βγουν στον αέρα το προσεχές χρονικό διάστημα από τη ΔΕΔΑ, με σκοπό να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα, ώστε έως το 2023 να αποκτήσει πρόσβαση το 100% των αστικών ιστών των 18 πόλεων.

Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, με σκοπό την κατασκευή 1.150 χιλιομέτρων δικτύου και την υλοποίηση 30.800 συνδέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά τις προκηρύξεις για τα κέντρα διανομής και τους μετρητές, θα πάρουν τη σκυτάλη οι διαγωνισμοί διοίκησης και επίβλεψης έργου, καθώς και επιθεώρησης τρίτου μέρους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις του κατασκευαστικού έργου.

 «Ο στρατηγικός σχεδιασμός των αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ έχει ως κυρίαρχο στόχο να φέρει με όρους κοινωνικού κράτους ένα φθηνότερο και καθαρότερο καύσιμο στον πολίτη και στον επιχειρηματία που ζει ή δραστηριοποιείται στις ενεργειακά φτωχότερες περιοχές της χώρας. Με τη χρηστή διαχείριση των δημόσιων πόρων και την αξιοποίηση της δυνατότητας χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ και χαμηλότοκων δανείων, αυτό επιτυγχάνεται με το ελάχιστο κόστος σύνδεσης για τον πολίτη, με χαμηλά τιμολόγια διανομής και με επιδοτήσεις εσωτερικών εγκαταστάσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχολιάστε