My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

“Πράσινο φως” για το δρόμο

dromos1-001Γεωργαντάς: Αίρονται πλέον όλα τα κωλύματα.

Πλήρως αξιόπιστος αποδείχθηκε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης σε σχέση με τη δέσμευσή του για άμεση ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ), με προτεραιότητα τη γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Δρόμος Σάντας – Θεσσαλονίκης».

Πράγματι, το ΚΕΣΠΑ ανασυγκροτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2015 και σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του (στις 22 Ιουλίου) γνωμοδότησε θετικά για την παράταση των χρονικών ορίων του αναφερόμενου έργου. Στη συνέχεια, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής αποφασίστηκε η παράταση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων  του έργου, για χρονική διάρκεια 10 ετών.

Όπως είναι γνωστό, σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει στη Βουλή στις 16 Ιουνίου 2015, ο Γιώργος Γεωργαντάς, με τον τότε υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, να δεσμεύεται για όσα ακολούθησαν.

Georgantas_2_2-003Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ τονίζει ότι “με την απόφαση αυτή αίρονται πλέον όλα τα νομικά κωλύματα που εμπόδιζαν την εγκατάσταση του ανάδοχου εργολάβου του έργου και αναμένεται πλέον με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών”.

Επίσης, ο κ. Γεωργαντάς δηλώνει ότι και στη νέα αυτή φάση έναρξης των εργασιών του έργου θα είναι αρωγός των αρμοδίων υπηρεσιών και θα το παρακολουθεί καθημερινά “καθώς η σημασία του για το νομό Κιλκίς κρίνεται από όλους ως ιδιαίτερα σημαντική”.

Σχολιάστε