My Twitter Feed

12 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πράσινο φως για το Δικαστικό -

Παρασκευή, 12 Μαρτίου, 2021

Ανακούφιση τα 3 μόνο κρούσματα -

Πέμπτη, 11 Μαρτίου, 2021

Αναπλάθεται ο χώρος της Δοϊράνης -

Πέμπτη, 11 Μαρτίου, 2021

Παιονία: Βοήθεια σε σεισμοπαθείς -

Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Ράπιντ τεστ από το Δήμο Παιονίας -

Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Διπλασιασμός νέων κρουσμάτων -

Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Στο πλευρό Καλεμκερίδη κι η ΕΛΜΕ -

Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Πάρτε μέτρα για τα ειδικά σχολεία -

Τετάρτη, 10 Μαρτίου, 2021

Πράσινο φως για το Δικαστικό

Εγκρίθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η αίτηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την υπαγωγή στο Νόμο 3389/2005, του έργου για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς.

Η Διυπουργική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως Πρόεδρο και τους υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος, έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση του Υπουργού Υποδομών Kώστα Καραμανλή, αφού είχε προηγηθεί σχετική αιτιολογική έκθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης Kώστα Τσιάρα.

Όπως τονίζει ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, στο Κιλκίς μετά από 45 λειτουργίας του Πρωτοδικείου διασφαλίζεται η χρηματοδότηση για την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου 2000 τ.μ. περίπου, στο οποίο θα στεγαστεί το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών (Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο, Εισαγγελία Πρωτοδικών, Ελεγκτικό Συνέδριο)

Το έργο που εγκρίθηκε σήμερα, αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς, για περίοδο 30 ετών. Εξ’ αυτών, τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο, ενώ τα επόμενα 27, την περίοδο λειτουργίας.

Σχετικά, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:

«Σήμερα, τελειώνει οριστικά η προσπάθεια πολλών ετών και από πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν λύση στην απαράδεκτη κατάσταση στέγασης των δικαστικών υπηρεσιών, όπως ίσχυε έως τώρα. Το Κιλκίς αποκτά το Δικαστικό Μέγαρο που του αρμόζει.

Η συμβολή της Δημοτικής Αρχής υπήρξε καθοριστική, με την παραχώρηση του οικοπέδου, ενώ ο Δήμαρχος Δημήτριος Κυριακίδης και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στήριξαν με σθένος την όλη προσπάθεια.

Πολύτιμος αρωγός ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, καθώς η Πρόεδρος Ευρώπη Αρτόγλου και τα μέλη του ΔΣ παρείχαν πάντα, όποτε χρειάστηκε, την ουσιαστική στήριξη τους.

Σημαντική ήταν, επίσης, και η βοήθεια των υπηρεσιακών στελεχών των δικαστικών υπηρεσιών του Νομού.

Τέλος, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο καταλύτης στην ευόδωση αυτής της διεκδίκησης, ήταν ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην αναγκαιότητα του έργου, πραγματοποιώντας την πρώτη του περιοδεία ως Υπουργού στο Κιλκίς και στηρίζοντας, με κάθε τρόπο και σε κάθε στάδιο, τη μεγάλη μας προσπάθεια.

Σύντομα, οι δικαστικές υπηρεσίες του Κιλκίς θα στεγαστούν σε ένα χώρο κατάλληλο για την απονομή δικαιοσύνης, που θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Σήμερα, αποδείξαμε ότι με σχέδιο, συνεννόηση και επιμονή, μπορούμε να δώσουμε στο Κιλκίς όλα εκείνα, που τόσα χρόνια στερήθηκε».

Σχολιάστε