My Twitter Feed

27 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Πράσινο” για το Open Mall Κιλκίς -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο -

Σάββατο, 27 Αυγούστου, 2022

Περιοδεία με θέμα την άρδευση -

Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2022

Συνέχεια μείωσης των κρουσμάτων -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Διορισμός 35 εκπαιδευτικών -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Ασφαλτοστρώσεις στη ΔΕ Κιλκίς -

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2022

Άλλο ένα έργο με την …ιστορία του! -

Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2022

Διεθνής πρωτιά για την Βαλεντίνη -

Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2022

“Πράσινο” για το Open Mall Κιλκίς

Η αρχιτεκτονική μελέτη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) παρουσιάστηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς από την ομάδα των μελετητών του έργου.

Το έργο, στο σκέλος της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, δημοπρατήθηκε τη Πέμπτη 25 Αυγούστου με ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δημοπράτηση τον Σεπτέμβριο για την προμήθεια των συστημάτων έξυπνης πόλης.

Η περιοχή μελέτης του ΑΚΕ οριοθετείται στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης, εσωκλείεται από τις οδούς 21ης Ιουνίου, Ελ. Βενιζέλου, Θεσσαλονίκης, Τσιρογιάννη και περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 52.400 τ.μ.

Στις οδούς 21η Ιουνίου, Βενιζέλου και Καπέτα σχεδιάζονται πλακοστρώσεις πεζοδρομίων με πλάκες και λωρίδες γρανίτη, φυτεύσεις καλλωπιστικών θάμνων, τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, οδεύσεων τυφλών και διαβάσεων πεζών, έξυπνες διαβάσεις καθώς και η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (φωτιστικά σώματα, κολωνάκια, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων). Στις υπόλοιπες οδούς (Χαρίτωνος, Θεσσαλονίκης, Καλούδη, Παναγιώτου, Πολυτεχνείου, Παπαθεοφίλου, Τσιρογιάννη, Μοσκώφ, Βασιλείου Ρώτα) που αποτελούν την περιοχή παρέμβασης προβλέπεται η αντικατάσταση των υπαρχόντων κάδων και η τοποθέτηση νέων ανά 50 μ.

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου είναι το έργο της συνεργασίας του δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς με στόχο την δυναμική αναδιάταξη του δημόσιου χώρου προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και της εξωστρέφειας της περιοχής.

Το έργο, που προβλέπει έναν σύγχρονο πυρήνα εμπορίου, με υποδομές ανάπλασης των χώρων του και εκσυγχρονισμένες ψηφιακές εφαρμογές, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ (1.450.000 ευρώ για το Δήμο Κιλκίς και 400.000 ευρώ για τον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος ενισχύθηκε στη συνέχεια με δέσμευση πίστωσης 870.000 ευρώ από τους ΚΑΠ επενδυτικών πόρων του Δήμου Κιλκίς).

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης στην εισαγωγική του τοποθέτηση δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου συνιστά μια σύγχρονη προσέγγιση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας των αστικών περιοχών, με κύριο χαρακτηριστικό τις αναπλάσεις σε μεγάλη επιφάνεια και την προσθήκη οργανικών στοιχείων που δένουν με τον περιβάλλοντα χώρο”, ενώ ο γεν. γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Ασλανίδης, τόνισε ότι “ο Σύλλογος έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, από το οποίο και προσδοκά στην οικονομική ανάταση της εμπορικής δραστηριότητας”.

Σχολιάστε