My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πράσινες αρχαιολογικές διαδρομές

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που πραγματοποιεί και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, και υλοποιεί τις παρακάτω δύο εκπαιδευτικές δράσεις:

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, 10.30 – 13.00

«Περιπατητική ξενάγηση στα μνημεία της Τούμπας Παιονίας» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, του Δήμου Παιονίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση σε δύο μνημεία της Τούμπας Παιονίας, τον μακεδονικό τάφο και τον ναό του Αγίου Αθανασίου, με τους μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Πλατανιάς και Γοργόπης.

Στον μακεδονικό τάφο θα γίνει σύντομη αναφορά στην ιστορία και τη σημασία του μνημείου για την περιοχή της Παιονίας, ενώ στον χώρο του ναού του Αγίου Αθανασίου οι μαθητές/τριες θα ξεναγηθούν αρχικά στην προϊστορική θέση, που βρίσκεται στη γειτονία του ναού, και ακολούθως στην ιστορία και την τέχνη του ναού. Η δράση θα ολοκληρωθεί με παιχνίδι θησαυρού στον χώρο.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, 11.00 – 14.00

«Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του Γυναικοκάστρου» με την υποστήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κιλκίς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες και θα ξεκινήσει από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), στις υπώρειες του λόφου του Παλαιού Γυναικοκάστρου, στις 11.00. Περιλαμβάνει ενημέρωση από εκπροσώπους του ΚΠΕ για τη χλωρίδα της περιοχής και στη συνέχεια διαδραστική ψηφιακή προβολή με θέμα την απεικόνιση του τοπίου και της βλάστησης στη ζωγραφική της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο νεκροταφείο της Πρώιμης Εποχής Σιδήρου και στο Βυζαντινό Κάστρο καθώς και σύντομη στάση για ξεκούραση και πικ – νικ στη σκιά των πλατανιών, στις όχθες του μικρού ποταμού στα ριζά του λόφου.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση των συμμετεχόντων στη φάρμα της κ. Σύλβιας Σαμολαδά της ένωσης «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου».

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι, καπέλο και νερό.

➤Γενικός συντονισμός: Δρ. Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη ΕΦΑ Κιλκίς – αρχαιολόγος
➤Υπεύθυνες δράσεων: Δρ. Mαγδαληνή Παρχαρίδου, Προϊσταμένη Τμήματος ΒΜΑΧΜ & Δρ. Μαρία Φαρμάκη – αρχαιολόγοι
➤Δημιουργικό αφίσας: Ειρήνη-Βενετία Μάλαμα, Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων – αρχιτέκτων μηχανικός
➤Τηλ. επικοινωνίας 2310 413415

Σχολιάστε