My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Ποτέ δεν σταματούν

goumenissa…Η Ομερτά της Ελίτ των πολυπτυχιούχων σαλτιμπάγκων οικονομολόγων.

Του Χρήστου Σαμαρά (Γουμένισσα)

Μία από τις κινηματογραφικές ταινίες που με προσέλκυαν διαχρονικά και την παρακολουθώ ξανά και ξανά είναι «Οι Αδιάφθοροι» του Μπράιαν ντε Πάλμα γυρισμένη το 1987 με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στο ρόλο του Αλ Καπόνε και τον Κέβιν Κόστνερ στο ρόλο του αδιάφθορου κυβερνητικού πράκτορα Έλιοτ Νες. Στο τέλος της συναρπαστικής περιπέτειας ο Αλ Καπόνε, αφού έχει καταδικαστεί σε έντεκα χρόνια φυλακή για φορολογικούς λόγους (!) ξεσπάει εναντίον του δικαστηρίου μη αποδεχόμενος με κανέναν τρόπο την απόφασή του. Ο ίδιος ο κυβερνητικός πράκτορας Έλιοτ Νες (Κέβιν Κόστνερ) απόλυτα ξαφνιασμένος κατευθύνεται κι αυτός προς τον γκάνστερ φωνάζοντας «…ποτέ δεν σταματάτε, ποτέ δεν σταματάτε ακόμα και όταν μάχη έχει κριθεί». Και εννοούσε φυσικά ότι ακόμα και μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, καμία μεταμέλεια, καμία διάθεση συγγνώμης, καμία τύψη. Η αλαζονεία της επίδειξης φαινομενικής δύναμης του αποθρασυνόμενου  εγκληματία.

Θα πίστευε κανείς πως η παραδοχή του υπεύθυνου, διεθνούς φήμης οικονομολόγου του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, ότι έκαναν λάθος τεραστίου μεγέθους, θα προκαλούσε -αν μη τι άλλο- το χαμήλωμα των ματιών από τη ντροπή εκείνων που ευαγγελίστηκαν τις προτάσεις-οδηγίες-εντολές του διεθνούς οικονομικού οργανισμού στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΔΝΤ και εμπνευστής του καταστροφικού πολλαπλασιαστή Ολιβιέ Μπλανσάρ, δήλωσε ξεκάθαρα πως έπραξαν ένα λάθος όσον αφορά τον πολλαπλασιαστή που υπολόγιζε ότι με τη λήψη των μέτρων θα υπήρχε μια λογική ύφεση, η αναλογία της οποίας υπολόγιζαν να είναι ένα προς ένα δεύτερο. Για ένα ευρώ μέτρων δηλαδή θα είχαμε πενήντα λεπτά ύφεση. Τελικά μόλις προχθές ο οικονομολόγος παραδέχτηκε ότι η ύφεση είναι τέσσερις φορές παραπάνω !!! Έτσι απλά. Έκανα λάθος, συγγνώμη (δεν είμαι σίγουρος αν ζήτησε συγγνώμη), προχωράμε. Η απόλυτη επίδειξη της αλαζονείας του αποθρασυνόμενου «οικονομολόγου». Οδήγησαν-με τη σύμπραξη και άλλων υποτιθέμενων ειδικών, εντός και εκτός Ελλάδας- έναν ολόκληρο λαό στο γκρεμό και το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι «έκανα λάθος».

Αλήθεια, αυτό δεν έλεγαν όλοι, μα όλοι εκείνοι που διέθεταν μια κοινή λογική, από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής του Μνημονίου τον Μάιο του 2010 ; Αυτό που έβλεπε και ο πιο απλός εργαζόμενος, μανάβης, μπακάλης, εργάτης, δεν το έβλεπαν αυτοί οι περισπούδαστοι οικονομολόγοι με …τόνους πτυχία σε ξένα φημισμένα πανεπιστήμια, καθηγητές (ακόμη και σήμερα !) σπουδαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά την υφήλιο;
Ή μήπως το έβλεπαν ;
Ως καλόπιστος συνομιλητής αποδέχομαι πάντα την αγνή πρόθεση του άλλου. Άρα μπορώ να δεχτώ ότι η υπογραφή του μνημονίου, αν και λάθος όπως πίστευα, θα έπρεπε να λειτουργήσει για να αποδειχτεί η αξιοπιστία των υπογραφέντων και η αποτελεσματικότητα των υποβαλλόμενων βασανιστηρίων στον ελληνικό λαό, που καρτερικά είχε αποδεχτεί να υπομείνει το βάσανο προς όφελος της αγαπημένης του πατρίδας. (Ακόμα και κει οι αθεόφοβοι είχαν αποφασίσει να ποντάρουν. Στον πατριωτισμό των Ελλήνων.) Πέρασε λοιπόν ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του μνημονίου, και αποδείχτηκε ότι η ύφεση και η ανεργία είχαν εκτιναχθεί στα ύψη και το πρόγραμμα έπεφτε παντελώς έξω. Τι εφάρμοσαν ως αντίμετρα οι επαΐοντες ; Νέο……….μνημόνιο !! Και όταν συνεχίστηκε ο ίδιος φαύλος καταστροφικός κύκλος, τι έκαναν πάλι ; Ξανά……μνημόνιο. Με άλλο όνομα φυσικά. Μεσοπρόθεσμο, εμπρόθεσμο, βραχυπρόθεσμο, φορολογικό…. Η ορολογία της οικονομικής ελίτ είναι αστείρευτη ! Το άσπρο χρώμα θα στο πουν με εκατό διαφορετικούς τρόπους, μέχρι να δεχτείς ότι είναι άσπρο κι ας είναι αυτό μαύρο !
Ώσπου τελικά επήλθε η Νέμεσις. Ο Μπλανσάρ ! Αυτός θα είναι και το κύκνειο άσμα των «πανέξυπνων οικονομολόγων» ! Εκτός κι αν δεν είναι θέμα εξυπνάδας αλλά επιλογής. Ακόμα χειρότερα, δηλαδή. Ήρθε λοιπόν η ώρα της απόδοσης της δικαιοσύνης. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει ένοχους τους εμπλεκόμενους με το μνημονιακό σύμπλεγμα. Ποια είναι η αντίδρασή τους ; Αλ Καπόνε ! «Εμένα θα μου πεις ότι έκανα λάθος, ρε…»

Σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, έρχεται να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του. Πέλεκυς φόρων στο κεφάλι των ανήμπορων Ελλήνων. Επανάληψη της απίστευτης βλακείας, ή σκοπιμότητας (ας απαντήσει τι από τα δύο είναι). Και μάλιστα χωρίς να είναι κοινοβουλευτικός. Εκλεγμένος δηλαδή. Παρασύροντας όλους τους εκλεγμένους βουλευτές που θέτουν εαυτόν μεταξύ σφύρας και άκμονος. Ανήκει βέβαια ο προβεβλημένος ΥΠΟΙΚ στους «διαβασμένους», «μελετημένους» «πτυχιωμένους» τεχνοκράτες που έχουν πάντα δίκιο και με απύθμενη αυθαιρεσία χιλίων καρδιναλίων «δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, ακόμα κι αν η μάχη έχει κριθεί». Ούτε να μεταμεληθεί ή να μετανοήσει, για την ακράτεια των έργων του και την απρέπεια των λόγων του.
Τους έχει πει κανείς ότι, αργά ή γρήγορα, υπάρχει και….δικαστήριο ;
Δεν δέχεται ο πολίτης τον στρουθοκαμηλισμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Αντιδράστε τώρα.
Υποστηρίξατε το λάθος. Αναλάβετε το θάρρος να παραδεχτείτε τις ευθύνες σας, αλλάξτε τη ρότα του πλοίου προς όφελος των επιβαινόντων. Αποβάλλετε τα μιάσματα της οικουμενικής εκπεφρασμένης πολιτικής της οικονομικής ελίτ.
Σπάστε την ομερτά. Η απόλυτη σιωπή τύπου μασωνικής στοάς των οικονομολόγων παγκοσμίως (εκτός φυσικά κάποιων σημαντικών ευτυχώς εξαιρέσεων) αναμφίβολα προκαλεί σύγχυση και καχυποψία. Να σταματήσουν να καλύπτονται οι αποτυχημένοι, οι εγκληματικά αδιάφοροι «οικονομικοί επιστήμονες» που τώρα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

Γιατί όχι και στο δικαστήριο της Χάγης.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα του μνημονίου του λαού, το οποίο προβλέπει και επιβάλλει  τα εξής :
Άμεση σύλληψη όλων των υπευθύνων εντός της χώρας που εφάρμοσαν παρά τα αντιθέτως αποδεδειγμένα οικονομικά αποτελέσματα και την αποτυχία τους, τα μνημονιακά προγράμματα.
Απαγόρευση εισόδου στη χώρα και έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης των τριών μελών της τρόικας και απόδοση στο ελληνικό δημόσιο χρηματικού ποσού ίσο με το επιπλέον ποσοστό της ύφεσης που δεν υπολογίστηκε σωστά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Διεθνής έρευνα ώστε να αποδειχτεί ποιοι έσπρωξαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο χάος και παραπομπή τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία της γενοκτονίας και της προμελετημένης δολοφονίας πολιτών ως ηθικών αυτουργών, λόγω των πολλαπλών αυτοκτονιών από την έναρξη της εφαρμογής του μνημονιακού όλεθρου.
Λογικά, πρέπει να υπάρξει μια συγγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους. Όχι για μένα. Εγώ δεν τη θέλω. Να ζητήσουν συγγνώμη γονυπετείς από το 1500000 ανέργων, από τις ψυχές των 3500 αυτοκτονούντων, από τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία, από τους παγωμένους της ακριτικής Ελλάδας, από τους χιλιάδες άστεγους, από εκείνους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, από αυτούς που ζουν στο σκοτάδι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα από τις μάνες που αποχαιρετούν τα παιδιά τους για τα ξένα, από τον περήφανο αλλά τσακισμένο και αποκαρδιωμένο ελληνικό λαό.
Και κάτι ακόμη που άπτεται και του τοπικού ενδιαφέροντος. Εκτός από την εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, συνυπολογίσατε κ. Στουρνάρα τα εξής ;
1.    Μόλυνση της ατμόσφαιρας.
2.    Αποψίλωση των δασών.      (Ότι επιτεύχθηκε τα τελευταία σαράντα χρόνια από τις επίπονες προσπάθειες των εργαζομένων των δασαρχείων, καταλύθηκε μέσα σε μια νύχτα. Σε λίγο καιρό δεν θα’ χει μείνει δάσος).
3.    Κλείσιμο πρατηρίων, αύξηση ανεργίας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση ΦΠΑ, μείωση φορολογίας εισοδήματος,
4.    Πρόστιμα από Ευρωπαϊκή Ένωση για υπέρβαση εκπομπής ρύπων.
5.    Είσοδος χιλιάδων ασθενών από αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία, αύξηση εξόδων για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
6.    Παγωμένοι χώροι εργασίας και σπίτια, περισσότερες αναρρωτικές άδειες εργαζομένων, επιβάρυνση υπηρεσιών, μείωση εξυπηρέτησης του πολίτη.
Αν δεν τα είχε συνυπολογίσει, είναι ανίκανος και έπεσε κι αυτός έξω. Αν τα γνώριζε τότε πρέπει να μας απαντήσει γιατί το έκανε.
Αφιέρωση στον ΥΠΟΙΚ, με καθόλου αγάπη, οι φωτογραφίες από τη νύμφη του Παΐκου, την πάλαι πότε όμορφη Γουμένισσα που κατάντησε μπαρουτοκαπνισμένο θύμα στον πόλεμο του πετρελαίου. Πλέον θα υποδέχεται ως εργάτης ορυχείων κάρβουνου από τη μαυρίλα του καπνού των καιόμενων θερμαστρών τους επισκέπτες της.

http://samarasxristos.blogspot.gr/

Σχολιάστε