My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Πολυκαστρινά: Έκθεση του Κ. Τερζενίδη

Μια έκθεση φωτογραφίας που σίγουρα θα κάνει αίσθηση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των φετινών «Πολυκαστρινών» με δράστη και δημιουργό τον δημοσιογράφο Κώστα Τερζενίδη και με θέμα: «Το μετέωρο βήμα του πελαργού».

Χρόνια τώρα ο Κώστας Τερζενίδης παρατηρεί και φωτογραφίζει τα γοητευτικά πετούμενα, τους πελαργούς, ιδιαίτερα στο Βαφειοχώρι και στην περιοχή της Αρτζάν, όπου ο πληθυσμός των πελαργών θεωρείται από τους μεγαλύτερους πανελλαδικά!

Κι όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος-φωτογράφος, «αιώνες τώρα θεωρείται Θείο δώρο και ευτυχία για έναν τόπο, για ένα σπίτι, η ύπαρξη πελαργών, που σύμφωνα με την παράδοση φέρνουν καλή σοδειά, γονιμότητα και τύχη.

Η συμβίωση με τους πελαργούς και η παρατήρησή τους χαρίζουν μοναδικές στιγμές στον άνθρωπο, που αναμφίβολα ζηλεύει την πίστη των πελαργών στο …θεσμό της οικογένειας και την πίστη τους στην τήρηση της …τέταρτης εντολής: ου μοιχεύσεις!

Τα μεγαλόσωμα αυτά ασπρόμαυρα πουλιά, με το μακρύ, παχύ και ίσιο ράμφος τους και τα κόκκινα πόδια τους, τριγυρνούν άφοβα ανάμεσα στους ανθρώπους και χαρίζουν εικόνες ποιητικές, πινελιές αξεπέραστες στη φύση της υπαίθρου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μετέωρο βήμα του πελαργού οδηγεί στην ομορφιά του έρωτα…»

Στις μοναδικές φωτογραφίες του Κώστα Τερζενίδη θα δείτε υπέροχες στιγμές στις φωλιές των πελαργών, τα πειράγματα των μικρών, το τάισμά τους, τα πρώτα τους πετάγματα, τους έρωτες των ζευγαριών, το …κυριλέ περπάτημά τους, με το μπλε του ουρανού και τα χρώματα του δειλινού να κυριαρχούν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο ξεκίνημα των «Πολυκαστρινών», την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, ενώ η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο, ανοιχτή για το κοινό, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Παιονίας.

Σχολιάστε