My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πολυάνειο: 20 χρόνια ιστορία

polyaneio3Επετειακή εκδήλωση για το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς.

Το 1993 ο μακαριστός Απόστολος, Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει ένα Ωδείο στην Ι. Μητρόπολη. Το εγχείρημα δύσκολο, οι προσπάθειες μεγάλες και δύσκολες αλλά στο τέλος γεύτηκε τους καρπούς της προσπάθειας του και το νεοκλασσικό κτήριο της οδού Ψαρρών γέμισε από νότες και παιδικές φωνές.

Έτσι πήρε και το όνομα του, Πολυάνειο. Το Ωδείο φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας. 20 χρόνια ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στην πόλη του Κιλκίς με χαρακτήρα, ποιότητα και καινοτόμα σκέψη στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο, με μεγάλη συμμετοχή στα πολιτιστικά και πολιτισμικά δρώμενα της πολης, με κορυφαία εκπροσώπηση της Μητρόπολης μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τέλος με κοινωνικό προσανατολισμό σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής λειτουργίας του.

polyaneio2Αυτά τα στοιχεία δομήθηκαν, εξελίχθηκαν και αναδείχθηκαν μέσα από την δημιουργική σχέση μαθητών και καθηγητών, σχέση εμπιστοσύνης, σεβασμού και αλληλοεκτίμησης, που μόνο θετικούς καρπούς μπορεί ν’ αποφέρει.

Στο οδοιπορικό της ίδρυσης και της πορείας του μέσα σ’ αυτά τα 20 χρόνια αναφέρθηκε ο διευθυντής του Ωδείου κ. Κλεάνθης Ζαρίμπας, «ξυπνώντας» μνήμες από τον μακαριστό Απόστολο, που πίστεψε, εργάστηκε, μόχθησε και πέτυχε να δημιουργήσει ένα Ωδείο, η λειτουργία του οποίου ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις. Παράλληλα, σε ειδική οθόνη προβλήθηκαν φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Ωδείου και τις σημαντικότες στιγμές του.

Εκατοντάδες μαθητές πέρασαν από αυτό, πολλοί πέτυχαν να αποκτήσουν πτυχία, αναγνωρισμένα απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού, και με εξίσου πολλές συμμετοχές σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Κορυφαία στιγμή της ιστορίας του η διοργάνωση του 1ου και 2ου πανελλήνιου φεστιβάλ σαξοφώνου. Στα πτυχία, διπλώματα οργάνων και αποφοίτων μη αναγνωρισμένων οργάνων (αρμόνιο-αρκοντεόν) αναφέρθηκε η γραμματέας του Ωδείου κ. Ζωή Νάνου καθώς επίσης και στα πτυχία ανώτερων θεωρητικών αρμονίας, ενορχήστρωσης πνευστών οργάνων, αντίστιξης και θυγής.

emmanouilΕπίσης, αναφέρθηκαν τα πτυχία και διπλώματα βυζαντινής μουσικής και οι επιτυχίες μαθητών-σπουδαστών που εισήχθηκαν στα τμήματα μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ευχήθηκε για την επέτειο του Ωδείου και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην διεύθυνση και στους καθηγητές για τον ποιοτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που δίνουν στο έργο του Ωδείου, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι Κιλκισιώτες πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης απένειμε την τιμητική πλακέτα στην κόρη του Κωνσταντίνου Γαϊτανίδη, Κική, πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς, καθώς ο ίδιος για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παραστεί, για την πολύτιμη και καθοριστική προσφορά του στο Ωδείο. Ο κ. Τονικίδης συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και ευχήθηκε να συνεχίσουν ακόμη ψηλότερα.

polyaneio1Χαιρετισμός αναγνώστηκε από τον βουλευτή του ν. Κιλκίς κ. Γεωργαντά, ο οποίος ευχήθηκε για την εικοσαετή παρουσία του Ωδείου στα πολιτιστικά δρώμενα του Κιλκίς. Εκτός από προαναφερόμενους, στην επετειακή εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Ραμπίδης και του Επιμελητηρίου Κιλκίς Γ. Ηλιάδης.

Όσοι βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, απόλαυσαν μια εξαιρετική συναυλία από τους καθηγητές και πτυχιούχους του Ωδείου. Έλαβαν μέρος οι Β. Βαϊούλη, Κ. Βορόνα, Χ. Γουδίνη, Α. Ζουγγουρλής, Ν. Καββαδία, Θ. Ματίκα, Α. Μελικιάδης, Γ. Μπαλάνος, Μ. Πουλχαρίδου, Β. Τεμπέλογλου, Ν. Φλωρεντίν, Κ. Χατζηγεωργιάδου, Ε. και Ε. Χοστελίδου και Β. Χουλιούμη.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης η χορωδία του Πολυάνειου Ωδείου υπό την καθοδήγηση της κ. Καββαδία ερμήνευσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχολιάστε