My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Πολιτιστικές διαδρομές ενόψει

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη είχε χθες (Παρασκευή) το απόγευμα στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

tzitzi-xydakisΣτην ατζέντα της συζήτησης, που κράτησε περισσότερη από μία ώρα, κυριάρχησαν τα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, για την πορεία των οποίων ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Ξυδάκη.

Επίσης, εκτενής συζήτηση έγινε για το σχεδιασμό της διοίκησης της ΠΚΜ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στα έργα ενίσχυσης του πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία.

Εκτός των άλλων συζητήθηκε η συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στην Αμφίπολη, η πορεία των σημαντικών πολιτιστικών θεσμών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, η Μονή Λαζαριστών, το ΚΘΒΕ, το νέο Μουσείο της Βεργίνας, το Φεστιβάλ Ολύμπου, το Μουσείο Φωτογραφίας κ.ά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στην Κεντρική Μακεδονία, που θα συνδυάζουν τον τουρισμό και τη σημαντική παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην προστασία και ανάδειξη της Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 υλοποιεί σημαντικά έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης 117 αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και 35 έργα σύγχρονων πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών.

Σχολιάστε