My Twitter Feed

22 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινά το κτήριο νέου Γηροκομείου -

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, 2021

“Είμαι παρών, κατεβαίνω εκλογές” -

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, 2021

Ιός: Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε οικισμούς -

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, 2021

Συνεχίζει απτόητος ο κορωνοϊός! -

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

Υπόγεια τα καλώδια ρεύματος -

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021

Στην Αθήνα για θέματα Παιονίας -

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2021

Αυξήσεις ρεύματος: Sos αγροτών -

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2021

Πολιτιστικά δρώμενα στο Συνεδριακό

Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διακρίθηκαν για την αρτιότητα και το τοπικό πολιτιστικό τους χρώμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κιλκισιώτες το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς Δεκαπέντε Μαρτύρων.

Επίκεντρο όλων των διοργανώσεων αποτέλεσε το Συνεδριακό Κέντρο, όπου η αρχή έγινε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου με την εκδήλωση ‘’Εικόνα, Λόγος, Μουσική, Χορός για το ’21’’. Μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Κιλκίς μέσα από το γλαφυρό ύφος και τις παραστατικές αναφορές τους, ανέδειξαν με το Λόγο τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της Ελληνικής Επανάστασης για ενότητα, αλληλεγγύη, ομοψυχία, συλλογικότητα και για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ιστορική αναδρομή από την έναρξη της Επανάστασης μέχρι την επιτυχή της έκβαση οπτικοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων με την έκθεση ‘’Περιήγηση στα πρόσωπα και στα γεγονότα της Επανάστασης’’, η οποία λειτούργησε στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.

Οι νεαροί χορευτές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κιλκίς ‘’Ο Φλάμπουρας’’ παρουσίασαν με περισσή περηφάνια και λεβεντιά τα χορευτικά της εκδήλωσης ενώ το μουσικό μέρος κάλυψε η ορχήστρα της Πολιτιστικής Εταιρείας.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στο σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων υπογραμμίζοντας ότι προσέδωσε μια ποιοτική δυναμική στο πρόγραμμα εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς και τους συνεχάρη για την εν γένει συνεισφορά τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Η συνέχεια δόθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου, με την έκθεση ‘’Η πόλη του Κιλκίς σε φωτογραφίες’’ από την Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Οι φωτογραφικές λήψεις που απεικονίζουν εμβληματικά σημεία αναφοράς, διαχρονικά τοπόσημα και στιγμές από την καθημερινότητα της σύγχρονης πόλης, εντυπωσίασαν το κοινό για την εκφραστικότητα, τη διεισδυτικότητα και την καλλιτεχνική αξία τους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας 18:00 με 20:00).

Την ίδια ώρα στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου εναλλάσσονταν τα νεανικά σχήματα του Μουσική Συλλόγου JAM. Από τον μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, όλοι οι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια αξιόλογη συναυλία που περιελάμβανε blues, ελληνικό έντεχνο, ροκ και μπαλάντες.

Σχολιάστε