My Twitter Feed

30 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ορθοπεδική: Ξαναβαφτίζεται κόβιντ -

Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021

Προσλήψεις στην Eφορεία Aρχαιοτήτων -

Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021

Αναπλάσεις στη ΔΕ Πολυκάστρου -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

Κιλκίς: Απαλλαγή δημοτικών τελών -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

Κραυγή αγωνίας των κτηνοτρόφων -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

Μεγεθύνονται τα προβλήματα Υγείας -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

ΔΣΕΚ: Αναβάθμιση ή μαρασμός; -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

ΕΛΜΕ: Όχι συγχώνευση των ΕΠΑΛ Κιλκίς -

Δευτέρα, 29 Μαρτίου, 2021

Ποιος να σας πιστέψει…

…κ. Κεραμέως;

Του Πέτρου Κατσάκου.


Η κυβέρνηση αγνοώντας κινδύνους και προειδοποιήσεις εμφανίζεται αποφασισμένη να ανοίξει ξανά τα σχολεία.

Την ώρα που ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λέει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου κι όχι στο άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας μάς ανακοινώνει πως από τη Δευτέρα 5 Απριλίου προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν πως κάθε φορά που ανοίγουν τα σχολεία -με τον τρόπο που τα ανοίγει η κ. Κεραμέως- αυξάνονται και τα κρούσματα, η κυβέρνηση αγνοώντας κινδύνους και προειδοποιήσεις εμφανίζεται αποφασισμένη να ανοίξει ξανά τα σχολεία με μοναδικό “μέτρο προστασίας” τα αμφιβόλου ποιότητας και αξιοπιστίας self tests.

Τεστ για τα οποία μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς για το πότε, πού και πώς θα τα κάνουν, η κυβέρνηση όμως γνωρίζει από τώρα πως κάποια από τις επιτροπές που διαθέτει για να “νομιμοποιεί” επιστημονικά τις πολιτικές αποφάσεις της θα εισηγηθεί εντός των ημερών το άνοιγμα των σχολείων. Μόνο που και τώρα τα σχολεία θα τα ανοίξουν όπως τα άνοιξαν και τις προηγούμενες φορές, με τα γνωστά σε όλους μας δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τόσο οι προειδοποιήσεις των ειδικών όσο και οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών πέφτουν για μια ακόμη φορά στο κενό, καθώς απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση και μια υπουργό Παιδείας που όχι μόνο δεν φρόντισαν να μειώσουν τους μαθητές ανά τάξη αλλά επιπλέον δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν αξιοπρεπώς ούτε καν τις δικές τους προτάσεις και δεσμεύσεις.

Γιατί δεν φτάνει που δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν επιπλέον αίθουσες και διδακτικό προσωπικό αλλά και ό,τι υποσχέθηκαν κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, όπως οι μάσκες και τα tablets που, υποτίθεται, θα μοίραζαν στους μαθητές. Και τώρα ζητούν να τους εμπιστευτούμε να ανοίξουν ξανά τα σχολεία υποσχόμενοι self tests. Και περιμένουν να τους πιστέψουμε;

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε