My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Πλούσια η δραστηριότητα των ΑΚΡΙΤΩΝ

Πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξε ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» κατά το μήνα Μάιο.

akrites-augotsougkrismaΑρχής γενομένης με το καθιερωμένο ετήσιο Αυγοτσούγκρισμα, τα μέλη και οι φίλοι των Ακριτών συγκεντρώθηκαν στις 14 Μαΐου για να τιμήσουν το πασχαλινό έθιμο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, η εκδήλωση παρουσίασε μεγάλη επιτυχία. Μετά την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων, με τη μουσική υποστήριξη των  Α. Αγαθαγγελίδη, Δ. Δαμιανίδη, Ν. Αβραμίδη, Τ. Ευτυχιάδη και Σ. Παντελίδη, οι παριστάμενοι διασκέδασαν στον αύλιο χώρο στο Σπίτι του Πόντου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νικητής του αυγοτσουγκρίσματος αναδείχθηκε ο μικρός Στάθης Αγγελίδης, ενώ ο τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς κέρδισε ένα αρνί προσφορά του Ε. Χατζηαγγελίδη.

akrites-polykastrouΓενοκτονία

Ο Μάιος όμως είναι κατεξοχήν μήνας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, διοργάνωσε συμβολικά αιμοδοσία για να τιμήσει την ημέρα και τους πεσόντες. Παράλληλα, στον αύλιο χώρο του Συλλόγου, στο μνημείο της Γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Δωρόθεο και κατάθεση στεφάνων από τους Δήμαρχο Παιονίας Χ. Γκουντενούδη, τον Εκπρόσωπο της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας ταγματάρχη Ε. Τρουμπούκη, τον υποδιοικητή του Α.Τ. Πολυκάστρου κ. Α. Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο των «Ακριτών» Λ. Παυλίδη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης μέλη και φίλοι των «Ακριτών».

akrotes-aimodosiaΜε αφορμή την ημέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας πραγματοποιήθηκε επίσης έκθεση φωτογραφικού υλικού στο Σπίτι του Πόντου στο Πολύκαστρο, ενώ το απόγευμα της 19ης Μαΐου αντιπροσωπεία του Συλλόγου από μέλη της νεολαίας και του διοικητικού συμβουλίου συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και ειδικά τους αιμοδότες που συμμετείχαν στην έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα το προσωπικό του Γ.Ν. Κιλκίς που έφερε εις πέρας την αιμοδοσία, το τμήμα γυναικών και το τμήμα νεολαίας για τη βοήθειά τους σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Μάιο καθώς και όλους τους φίλους και χορηγούς που πρόσφεραν υπηρεσίες και προϊόντα για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

 

Σχολιάστε