My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΣ Κιλκίς: Πλούσια η δραστηριότητά του

Η χειμερινή περίοδος ολοκληρώθηκε για το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, με πλούσια δραστηριότητα.

Το Κέντρο λειτουργεί πλέον σε δύο βάρδιες, από το πρωί έως τις εννέα το βράδυ ενώ η στελέχωση του με ειδικότητες θεραπευτών, του δίνει τη δυνατότητα να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου, τα Άτομα με Αναπηρία, που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην Α/βάθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση συμμετέχουν στα προστατευμένα εργαστήρια (κεραμική, κηροποία, φυτική παραγωγή, υφαντουργία)   του φορέα ενώ λειτουργεί τμήμα δημιουργίας προσκλητηρίων – μπομπονιέρας (αρραβώνας, γάμος, βάφτιση) σε συνεργασία με επαγγελματίες της τοπικής αγοράς.

Οι εξυπηρετούμενοι λαμβάνουν εξειδικευμένες θεραπείες ( εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, φυσική αγωγή, ατομικές συνεδρίες – συμβουλευτική – ψυχολογική υποστήριξη) και εκπαιδεύονται σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (ατομική υγιεινή, μαγειρική, οικιακές εργασίες). Ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα υδροθεραπείας κατά το οποίο οι ωφελούμενοι του Κέντρου, με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού, πραγματοποιούν ασκήσεις σε πισίνες.

Κατά την απογευματινή βάρδια δίνεται έμφαση στις θεραπείες των ΑμεΑ.  Ακόμα το απογευματινό πρόγραμμα στηρίζει την συμμετοχή σε ψυχαγωγικές και βιωματικές δραστηριότητες (εξόδους, εκδηλώσεις, συνεργασία με άλλες δομές κ.τ.λ.)

Η συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και η εξέλιξη τους συντονίζονται από τη διεπιστημονική ομάδα του «Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης» υπό τη διεύθυνση νευρολόγου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, ο φορέας μας εκπαιδεύει και επιμορφώνει το προσωπικό του με τη διοργάνωση ή παρακολούθηση σεμιναρίων εντός και εκτός Ελλάδας. Το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευθεί σε θέματα Α βοηθειών, οργάνωσης εργαστηρίου υφαντουργίας ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τον τρόπο λειτουργίας αντίστοιχων φορέων του εξωτερικού. Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας φροντίζει για την ενημέρωση τόσο του προσωπικού όσο και των γονέων για θέματα υγείας ενώ παράλληλα παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες – με τη βοήθεια των νοσηλευτών – όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με οδοντίατρο και διαιτολόγο για θέματα της ειδικότητας τους.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης συνεχίζει τη λειτουργία του και τη θερινή περίοδο ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και για τη νέα περίοδο που ξεκινά από Σεπτέμβριο.

Σχολιάστε