My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Πληρώστε τις αποζημιώσεις”

Το θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων Ειδομένης, Ευζώνων και Ν. Καβάλας, των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των εκεί άτυπων καταυλισμών, επαναφέρει ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης.

prosfyges-002Με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλη και τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Γκουντενούδης ζητά να βρεθεί άμεσα μία λύση για την εκταμίευση των σχετικών ποσών.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ζητά ενημέρωση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό σε σχέση με την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας, ενώ εκφράζει και τον προβληματισμό του “για τον παραγκωνισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις συναντήσεις για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων”.

Η επιστολή του κ. Γκουντενούδη:

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Διά της παρούσης επανερχόμεθα στο θέμα των αποζημιώσεων των ιδιωτών κατοίκων της περιοχής της Ειδομένης, Ευζώνων, Ν. Καβάλας και πέριξ του πρατηρίου ΕΚΟ των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής των προσφύγων-μεταναστών στους άτυπους καταυλισμούς που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Με το από 14073/29-06-2016 έγγραφο μας προς τον κ. Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, είχαμε ήδη αιτηθεί την αποκατάσταση των ζημιωθέντων πολιτών από ζημίες οι οποίες προξενήθησαν στο αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο τους και ανέρχονται στο ύψος των περίπου 100.000 ευρώ. Παρακαλούμε όπως άμεσα βρεθεί μία λύση για την εκταμίευση των εν λόγω ποσών και τις πιστώσεις των λογαριασμών των δικαιούχων καθώς πρόκειται για αγροτικές οικογένειες που έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό αλλά και την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ευρώπης – Τουρκίας για το προσφυγικό, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην γείτονα χώρα, τα οποία και έθεσαν τις σχέσεις της με την Ε.Ε. υπό νέο πρίσμα.

Τέλος, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τον παραγκωνισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις συναντήσεις για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. Δεν μπορεί οι τοπικές κοινωνίες οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και υφίστανται όλο το βάρος και το κόστος από τη διαχείριση του προσφυγικού, να μην συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την οργάνωση ανάλογων προγραμμάτων, και να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν οι εισηγήσεις και οι προτάσεις μας.”

Σχόλια
One Response to ““Πληρώστε τις αποζημιώσεις””
  1. Ο/Η Αντώνης λέει:

    Ούτε λεφτά θα δώσουν ουτε θα σε ρωτήσουν δήμαρχε για το τι θα κάνουν με τα σχολεία των προσφύγων. Εξάλλου ποτέ δε σε ρώτησαν για να σου τους φέρουν. Όλο το γλέντι έγινε για τις ΜΚΟ και για κανένα άλλο. Προσπάθησε τουλάχιστον να διώξεις και αυτούς που έμειναν εδώ. Αρκετά πρόσφερε ο κόσμος. Τώρα ας αναλάβουν και άλλοι νομοί της χώρας.

Σχολιάστε