My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Πληρωμές μέχρι τέλος Μαΐου”

Μέχρι τις 31 Μαΐου οι εργαζόμενοι της ΚΑΠΝΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ θα πληρωθούν τα χρωστούμενα από την εταιρεία, τα οποία φτάνουν στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε η ιδιοκτησία της επιχείρησης, υπογράφοντας και σχετικά ιδιωτικά συμφωνητικά με τους εργαζομένους, τα οποία ωστόσο προβλέπουν ότι οι πληρωμές θα γίνουν εφ` όσον αρθεί η παρακράτηση των εμπορευμάτων, για να εξαχθούν σε αγοραστές.

Τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κιλκίς, το οποίο επικοινώνησε με την επιχείρηση, ζητώντας να μάθει γιατί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι δεδουλευμένες αποδοχές. Τη δε γνωστοποίηση μετέφερε χθες Πέμπτη στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Βαρδαλή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, που επιβεβαίωσε και το σωματείο των εργαζομένων,τα προαναφερθέντα ιδιωτικά συμφωνητικά αναγνωρίζουν ότι υπάρχει χρέος της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους, προς τους οποίους εκχωρείται η απαίτηση για τα χρήματα που θα καταβάλει η ξένη εταιρεία κατά την αγορά των καπνικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η κ. Αχτσιόγλου αποκάλυψε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας Κιλκίς έκανε μέχρι τώρα τρεις ελέγχους στην επιχείρηση, τον Ιούνιο του 2016, καθώς και τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2017, απ` τους οποίους διαπιστώθηκε η καθυστέρηση πληρωμής των εργαζόμενων. Ωστόσο, από τις τρεις μηνύσεις που υπέβαλε η Επιθεώρηση κατά της επιχείρησης εκδικάστηκε μέχρι τώρα μόνο η πρώτη, με την εταιρεία να υποχρεώνεται να καταβάλει στους εργαζόμενους συνολικά 500 χιλ. ευρώ για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάϊο του 2016. Η εκδίκαση των άλλων δυο μηνύσεων, αναμένεται…

Διαβάστε τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή, που προκλήθηκε από την επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρδαλή:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Προχωράμε στην πέμπτη με αριθμό 709/10-4-2017 επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Βαρδαλή προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους καπνοπαραγωγούς και εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ» στο Κιλκίς.

Θα απαντήσει η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου.

Κύριε Βαρδαλή, έχετε το λόγο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρία Υπουργέ, γνωρίζετε ότι η εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας καπνού «ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ», που εδρεύει στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και πέντε μήνες.

Τους χρωστά πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοι από τις 10 του Μάρτη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Ταυτόχρονα, η ίδια η εταιρεία δηλώνει αδυναμία εξόφλησης των καπνοπαραγωγών για τη σοδειά του 2016 -σοδειά που της έχει παραδοθεί- στους οποίους χρωστά πάνω από 7,6 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, χρωστά 9 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλάμε για μια εταιρεία η οποία είναι τέταρτη στον κόσμο στην επεξεργασία και εμπορία καπνού και δραστηριοποιείται με εργοστάσια και θυγατρικές εταιρείες σε οχτώ χώρες. Το 2015 -για το οποίο έχουμε στοιχεία- αυτή η εταιρεία ήταν κερδοφόρα με 105 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα που αναδεικνύουμε μέσα από την ερώτησή μας. Υπήρξαν δημοσιεύματα όπου αναφέρονται ύποπτες συναλλαγές της συγκεκριμένης εταιρείας με την Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος την ΠΑΕΓΑΕ, η οποία είναι 100% θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι υπάρχει και πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας το οποίο έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα. Το αναφέρω αυτό γιατί -όπως γνωρίζετε- οι ποσότητες καπνού της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ είναι στις αποθήκες της ΠΑΕΓΑΕ. Και αυτές οι ποσότητες είναι δεσμευμένες εκεί.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, με τη δέσμευση αυτών των ποσοτήτων καπνού, πήρε τίτλους και με αυτούς τους τίτλους πήρε δάνεια πάνω από 300 εκατομμύρια από διάφορες τράπεζες μεταξύ αυτών και της DEUTSCHE BANK.

Κυρία Υπουργέ, ανεξάρτητα από τις διαμάχες που υπάρχουν μεταξύ της ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ και των τραπεζών, εμείς ρωτάμε συγκεκριμένα τα εξής: Ποια μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση έτσι ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι αλλά και οι καπνοπαραγωγοί; Τι μέτρα θα πάρετε ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δουλειάς των εργαζομένων;

Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Και εγώ ευχαριστώ.

Τον λόγο έχει η Υπουργός, η κ. Αχτσιόγλου.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Κύριε Βαρδαλή, το Υπουργείο Εργασίας κάνει ό,τι μπορεί με τα διαθέσιμα μέσα που έχει, προκειμένου να διασφαλίσει την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την προστασία των εργαζομένων, αλλά και να αποτρέψει φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η περίπτωση της ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΕ είναι πράγματι μία υπόθεση που ταλανίζει την περιοχή του Πολυκάστρου. Βρέθηκε -απ’ όσο γνωρίζουμε- ένα βήμα πριν το κλείσιμο με εκατοντάδες εργαζόμενους και παραγωγούς να αγωνιούν για το μέλλον τους. Πρόκειται για μια περίπτωση που δεν αφορά αποκλειστικά το Υπουργείο Εργασίας. Οφείλω, όμως, να σας ενημερώσω για το τι έχουμε κάνει ως σήμερα, πάντα στο βαθμό των ευθυνών που μας αναλογεί και πάντα όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων.

Το αρμόδιο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Κιλκίς έκανε πρώτη φορά έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης τον Ιούνιο του 2016. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη καταβολή δεδουλευμένων σε τριακόσιους δέκα εργαζόμενους για τρεις μήνες, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Το συνολικό ποσό άγγιζε τις 500.000 ευρώ. Η Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατέθεσε μήνυση κατά της επιχείρησης, κατά του εργοδότη. Ο εργοδότης κατέβαλλε τα οφειλόμενα ποσά και στη συνέχεια έτυχε αθωωτικής απόφασης.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποιεί δεύτερο έλεγχο τον Ιανουάριο του 2017 και βρίσκει ξανά ότι υπάρχουν δεδουλευμένες αποδοχές που δεν έχουν καταβληθεί σε διακόσιους είκοσι εργαζόμενους για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2016 και το επίδομα αδείας του 2016. Το συνολικό οφειλόμενο ποσό είναι 509.000 ευρώ. Και πάλι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποβάλλει μήνυση. Η υπόθεση ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.

Γίνεται τρίτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τον Μάρτιο του 2017. Διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα σε τριακόσιους εργαζόμενους για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο καθώς και οι αναλογίες αδειών και επιδομάτων αδείας εποχικού προσωπικού για τους ίδιους μήνες. Το συνολικό ποσό ήταν 300.000 ευρώ. Και πάλι καταθέτει μήνυση το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Αναμένεται ο ορισμός της δικασίμου.

Με αυτά τα στοιχεία δεν λέω τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το ότι η Επιθεώρηση Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας έχει κάνει αυτά που μπορεί με τα μέσα που διαθέτει. Είναι προφανές ότι η επιχείρηση έχει μια τακτική μη καταβολής των δεδουλευμένων. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και το Υπουργείο εξαντλεί όλα τα μέσα που διαθέτει.

Στη δευτερολογία μου θα σας πω για μια νεότερη εξέλιξη για την οποία ενημερωθήκαμε μόλις χθες.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ευχαριστούμε.

Τον λόγο έχει ο κ. Βαρδαλής.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΔΑΛΗΣ: Κυρία Υπουργέ, εγώ δεν αμφισβητώ τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο -όπως λέτε εσείς, με βάση τη νομοθεσία- μέσω του ΣΕΠΕ, τους ελέγχους και τις μηνύσεις που έχει επιβάλει, ούτε, επίσης, αμφισβητώ αυτό που είπατε, ότι δεν αφορά μόνο το Υπουργείο σας. Αφορά, όμως, συνολικά την Κυβέρνησή σας.

Εμείς ρωτάμε συγκεκριμένα πράγματα. Δεν ρωτήσαμε αν έγιναν έλεγχοι και τι αποτέλεσμα είχαν αυτοί οι έλεγχοι, εάν μπήκαν πρόστιμα και εάν πλήρωσε, όταν έγιναν αυτοί οι έλεγχοι, η συγκεκριμένη εταιρεία. Οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν τα λεφτά τους -τα δεδουλευμένα- εδώ και πέντε μήνες. Οι καπνοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί. Σε αυτό δεν λέτε τίποτα. Τι θα πει, «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα»; Θα πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι; Θα πληρωθούν οι καπνοπαραγωγοί; Σε αυτό το ερώτημα περιμένουν και οι εργαζόμενοι και οι καπνοπαραγωγοί απάντηση.

Κατά τη γνώμη μας, δεν είναι επιχείρημα το, «κάνουμε ό,τι μπορούμε, προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους και στους αγρότες, τους καπνοπαραγωγούς». Η συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία χρόνια – αναφερθήκατε σε δυο, τρία μόνο εσείς- επέβαλε μείωση μισθών στους εργαζόμενους, εντατικοποίησε τις εργασιακές σχέσεις, αξιοποίησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και των προηγούμενων και της σημερινής Κυβέρνησης, που το διατήρησε αλώβητο και τελευταία αφήνει απλήρωτους και τους εργαζόμενους και τους καπνοπαραγωγούς. Δηλαδή, τι περισσότερο θα είχαν πάθει οι εργαζόμενοι και οι καπνοπαραγωγοί αν εσείς δεν διασφαλίζατε, όπως μπορούσατε, να δικαιώματά τους;

Δεύτερο ζήτημα: Οι εξελίξεις αυτές, κατά τη γνώμη μας, τι έδειξαν; Ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπαιρνε τα καπνά, τα αποθήκευε στη συγκεκριμένη εταιρεία, την ΠΑΕΓΑΕ, και έπαιρνε δάνεια για να κάνει επενδύσεις και να αυξήσει τα κέρδη της. Όσο, λοιπόν, τα καπνά και η αγροτική παραγωγή -συνολικά στην αγροτική παραγωγή- κάνουν κουμάντο τέτοιου είδους μονοπώλια -τα μονοπώλια συνολικά, δηλαδή- όσο τα κλειδιά τα οικονομίας βρίσκονται στα χέρια, αποδεικνύεται με αυτό που λέτε -«ό,τι μπορούμε κάνουμε»- πως στην πράξη δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, δεν μπορείτε να ασκήσετε φιλολαϊκή πολιτική.

Για εμάς αυτός είναι ο καπιταλισμός. Ουσιαστικά διασφαλίζει, μέσα από πάρα πολλούς τρόπους, μέσα από πάρα πολλούς δρόμους, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Βεβαίως, φέρετε και εσείς ευθύνη γιατί ουσιαστικά στηρίζετε αυτήν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με όπλο την Κοινή Αγροτική Πολιτική δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα. Και τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα: Η καπνοκαλλιέργεια στη χώρα μας συρρικνώθηκε από εξακόσιες με εφτακόσιες χιλιάδες στρέμματα σε κάτω από εκατό. Αυτή η πολιτική μείωσε τις ενισχύσεις στην καπνοκαλλιέργεια και από εκατόν οκτώ χιλιάδες τόνους σήμερα παράγονται μόνο είκοσι δύο χιλιάδες τόνοι.

Για το ΚΚΕ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Θα σταθούμε δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τους καπνοπαραγωγούς για να πληρωθούν άμεσα. Τους καλούμε, όμως, να αντισταθούν και στους εκβιασμούς των καπνεμπόρων, που αυτοί μόνο τα κέρδη τους βλέπουν και αυτό προσπαθούν να διασφαλίσουν, αλλά ταυτόχρονα να αντισταθούν και σε αυτήν την αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης.

Κατά τη γνώμη μας, η οργάνωση της καπνοκαλλιέργειας με κοινωνικοποίηση των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων της γης και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής είναι η μόνη διέξοδος. Η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών, η συσπείρωση κοντά στο ΚΚΕ, δίπλα στο ΚΚΕ, μπορεί να εμποδίσει τα χειρότερα και να ανοίξει αυτόν τον δρόμο προοπτικής σε όφελος των εργαζόμενων και των αγροτών.

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κι εγώ ευχαριστώ.

Κυρία Υπουργέ, έχετε τον λόγο και πάλι για τρία λεπτά.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ (Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Κύριε Βαρδαλή, αυτό το θέμα το αντιμετωπίζω συχνά όταν κάνει ερωτήσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα για τα εργασιακά ζητήματα, που ορθώς κάνει και ζητά εξηγήσεις και ζητά η εκτελεστική εξουσία να περιγράψει τις ενέργειες που παίρνει για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων. Θα πρέπει, όμως, να είναι κάτι σαφές: Όταν μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις και για ιδιωτική οικονομία, οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει το Υπουργείο Εργασίας φτάνουν ως τον βαθμό του ελέγχου της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Αυτά είναι τα δεδομένα στο υπάρχον συνταγματικό πλαίσιο που λειτουργούμε και υπάρχουμε πολιτικά, κοινωνικά και εκτελεστικά.

Αυτό το λέω, διότι πολλές φορές από τους εκπροσώπους του κόμματός σας καλούμαι να απαντήσω γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα. Δεν μπορώ εγώ ως εκπρόσωπος του κράτους να καταβάλω τα δεδουλευμένα σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Μπορώ να εξαντλήσω τα εργαλεία που μου δίνει ο νόμος και το Σύνταγμα -αυτοί οι νόμοι και αυτό το Σύνταγμα που έχουμε- που είναι το Σύνταγμα ενός αστικού φιλελεύθερου κράτους, με αυτά τα περιθώρια που δίνει.

Από αυτά τα περιθώρια που δίνει, λοιπόν, δεν νομίζω ότι από αυτά που σας παρέθεσα φαίνεται ότι η πολιτεία έχει σταθεί αδιάφορη σε σχέση με το τι συμβαίνει με τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ.

Τα νεότερα που γνωρίζουμε είναι ότι πράγματι, επειδή ακριβώς υπήρχε αυτό το πρόβλημα στη σχέση μεταξύ της θυγατρικής της Εθνικής, της ΠΑΕΓΑΕ, και της επιχείρησης ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, από τον Οκτώβρη η θυγατρική της Εθνικής έχει παγώσει τις εξαγωγές. Σύμφωνα με την επιχείρηση -σε καμία περίπτωση δεν παίρνω το μέρος της, απλώς παραθέτω αυτό που λέει- αυτό την οδήγησε σε αδυναμία καταβολής μισθοδοσίας στους εργαζομένους, οι οποίοι από τις 10 Μαρτίου, όπως λέτε, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο Κιλκίς επικοινώνησε με την επιχείρηση, ζητώντας να μάθει γιατί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη οι δεδουλευμένες αποδοχές. Μας είπε η επιχείρηση ότι έχουν συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά με τους εργαζομένους, με τα οποία εκχωρείται η απαίτηση που έχει η επιχείρηση απέναντι σε τρίτους, αγοραστές των προϊόντων της, τα οποία θα εξάγει άμεσα μόλις αρθεί η παρακράτηση των εμπορευμάτων της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις αποθήκες της. Τα ιδιωτικά αυτά συμφωνητικά κατ’ αρχήν αναγνωρίζουν ότι υπάρχει χρέος, λέει, δηλαδή, η επιχείρηση ότι όντως οφείλει τόσα χρήματα στον κάθε εργαζόμενο -είναι περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ σε κάθε εργαζόμενο- λέει ότι τους εκχωρεί την απαίτηση για τα χρήματα που θα καταβάλει η ξένη εταιρεία κατά την αγορά των καπνικών προϊόντων, το οποίο θα συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα, λέει ότι μέχρι 31 Μαΐου θα έχουν καταβληθεί αυτά και λέει ότι σε κάθε περίπτωση, μέχρι οι εργαζόμενοι να εισπράξουν τις αποδοχές που τους οφείλονται, δεν αποσβένεται η απαίτηση των εργαζομένων για τον μισθό. Αυτό είναι κάτι που το έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι. Επικοινωνήσαμε με το σωματείο και μας το επιβεβαίωσε. Μας είπε, δηλαδή, το σωματείο ότι όντως έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με την επιχείρηση.

Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να επικροτήσουμε αυτού του τύπου τις λύσεις, καθ’ ότι για εμάς η καταβολή του μισθού πρέπει να γίνεται πάντα σε χρήμα και τη στιγμή που οφείλεται. Από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει αυτά τα συμφωνητικά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε αν όντως θα καταβληθούν μέχρι τις 31 Μαΐου οι αποδοχές, όπως έχει δεσμευτεί η επιχείρηση. Και θα χρησιμοποιήσουμε και πάλι όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθούν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Ευχαριστώ.

Σχολιάστε