My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

ΠΚΜ: Τι αποφάσισαν για Αρτζάν

Σε ευρεία σύσκεψη για το φλέγον θέμα των πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή Αρτζάν – Αματόβου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 10 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, αποφασίστηκε:

syskepsi-artzan– Η ενίσχυση του υπάρχοντος αντλιοστασίου με μια φορητή αντλία ώστε να επιταχυνθεί ο αποπλημμυρισμός των εκτάσεων, με την Περιφέρεια να έχει διασφαλίσει την ρευματοδότηση του αντλιοστασίου με τοποθέτηση των στύλων της ΔΕΗ και τη σύνδεση με το δίκτυο παροχής ρεύματος.

– Να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις στην περιοχή του φράγματος στο Ανθόφυτο, η υποχώρηση του οποίου επιβαρύνει με μεγάλους όγκους νερού την περιοχή Αρτζάν-Αματόβου. Από τον όγκο του νερού επίσης έχει καταστραφεί η παρακείμενη γέφυρα δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία. Για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στην περιοχή Ανθόφυτου έχουν διασφαλισθεί 490.000 ευρώ.

Όπως τονίσθηκε στην σύσκεψη, πέρα από τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας, θα απαιτηθεί και η αρωγή των ιδίων των παραγωγών οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν  για τον ξεχωριστό αποπλημμυρισμό των χωραφιών τους με δικές τους αντλίες, ενώ ο περιφ. σύμβουλος Π. Θωμαϊδης  ανέφερε ότι εκτός από τις κεντρικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας, η ΠΕ Κιλκίς με δικά της μέσα έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες παρεμβάσεις σε θέσεις του Σελιμλί και του Αγιάκ.

Της σύσκεψης είχε προηγηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση  του βουλευτή Γ. Γεωργαντά  με υπηρεσιακούς τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας και εκπροσώπους αγροτών της περιοχής που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, έκτασης 55 χιλ. στρεμμάτων.

Τα  έργα  του αποπλημμυρισμού, όπως τονίσθηκε στη σύσκεψη, επείγουν και για έναν άλλο λόγο: μέχρι τις 15 Μαΐου 2015 οι αγρότες θα πρέπει να έχουν καλλιεργήσει την περιοχή ώστε να ενταχθούν στο Σύστημα της Ενιαίας Ενίσχυσης. Το βασικό έργο αποπλημμυρισμού θα έχει διάρκεια περίπου ενός μήνα.

Στη σύσκεψη, εκτός των προαναφερθέντων συμμετείχαν, ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης, οι αντιπεριφερειάρχες Ι. Ταχαματζίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης) και Ευστ. Αβραμίδης (Τεχνικών Εργων), οι εκπρόσωποι των αγροτών της περιοχής, Ν. Καραβαλάκης, Θ. Μαυρίδης και Χρ. Κατσαβός, ο Γεν. Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Μήλιος, ο Γεν. Δ/ντής Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ,  Απ. Γιάντσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

 

 

Σχολιάστε