My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΠΚΜ: Έλεγχοι υγιεινής σε κέντρα

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προκειμένου να ελεγχθούν οι συνθήκες υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η έλευση του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα καταστήσει αφόρητη τη διαβίωση προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι συνωστίζονται σε εγκαταστάσεις που θεωρούνται τουλάχιστον ακατάλληλες για μακρόχρονη παραμονή ανθρώπων.

prosfyges-hotspot-001Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι τοπικές κοινωνίες αρχίζουν να αντιδρούν, με τους εκπροσώπους τους να αξιώνουν από την κυβέρνηση την αποσυμφόρηση των περισσότερων οργανωμένων κέντρων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς και τη μεταφορά τους σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι κλιμάκια των υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας πρόκειται να αρχίσουν άμεσα ελέγχους στα 23 κέντρα της επικράτειάς της, όπου συγκεντρώνεται το 60% των προσφύγων/μεταναστών που «λιμνάζουν» στη χώρα, καθώς καταφθάνουν καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και ατμόσφαιρα έντασης που πυροδοτεί μεταξύ τους βία.

Ετσι, μετά τη σύρραξη την Τρίτη στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και την άγρια συμπλοκή την επομένη στον καταυλισμό μπροστά σε ξενοδοχείο των Ευζώνων όπου τραυματίστηκε ένα άτομο, προχθές το βράδυ σε εγκαταστάσεις δομής φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ήρθαν στα χέρια 40 Σύροι για ασήμαντη αφορμή, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να καταλήξει στον νοσοκομείο.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων μεταδίδουν εικόνα τριτοκοσμικών καταστάσεων από το εσωτερικό των κέντρων, με ανθρώπους στοιβαγμένους σε πρόχειρες και ακατάλληλες εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης μεταδοτικών ασθενειών με την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω καλοκαιριού. «Θα τσιγαριστούν κάτω από τις μεταλλικές στέγες αποθηκών ή μέσα στις σκηνές όταν σε λίγο το θερμόμετρο θα χτυπάει 40 βαθμούς και τότε να δούμε πώς θα τους συγκρατήσουμε στις δομές…», έλεγε στην «Κ» ένα εξ αυτών.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει υποσχεθεί δια του κ. Μουζάλα ότι τον Σεπτέμβριο θα μετεγκατασταθεί νοτιότερα ένας μεγάλος αριθμός, ίσως ο μεγαλύτερος. Ωστόσο, πονοκέφαλο στις Αρχές προκαλεί ο μεγάλος αριθμός μεταναστών που με το άδειασμα του καταυλισμού της Ειδομένης διασκορπίστηκε στην περιοχή, όπου δράση έχουν αναλάβει οι διακινητές.

Σχολιάστε