My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Πηγαίνανε για μουσταλευριά…

…και βγήκε πλαστικό.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Κάπως έτσι θα περιέγραφε ο Θανάσης Βέγγος, τις υψηλές προσδοκίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της συζήτησης που έγινε στη Βουλή για τον Καμμένο και τα εξοπλιστικά της Σαουδικής Αραβίας. Και την ονειρεύονταν τη μουσταλευριά ως επιδόρπιο με Παπαδόπουλους και Καμμένους, που τύφλα να έχουν οι Τσοχατζόπουλοι με τους Γιάννους και όλα τα υποβρύχια που γέρνουν.

Ενώ λοιπόν τα είχαν όλα τακτοποιημένα και διαφήμιζαν πως στη Βουλή θα γίνει σφαγή και ο Τσίπρας δεν θα έχει από πού να φύγει, μέχρι στιγμής (γιατί υποψιάζομαι και συνέχεια) έχουν συμβεί τα εξής:

  1. Ο κύριος Παπαδόπουλος, πρόσωπο μέσω του οποίου θα συνέβαιναν (ναι αυτό είναι μια άλλη λεπτομέρεια ότι τίποτα δεν έχει συμβεί αλλά θα συνέβαινε) δεν είναι ο ενδιάμεσος των Σαουδαράβων για τα όπλα, γιατί ο ενδιάμεσος είναι άλλο πρόσωπο, ο Τζον Σφακιανάκης από την Κρήτη.
  2. Αυτός ο Σφακιανάκης, έχει σχέσεις, συμπάθειες και κοινή δράση με την κυρία Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι μέσω της εταιρείας Endeavor. Εν ολίγοις πήγαν για Καμμένο και τους βγήκε Μαρέβα.
  3. Ο «γκρίζος» Παπαδόπουλος, αποδείχθηκε από φωτογραφίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, πως δεν ανήκει στο περιβάλλον Καμμένου, αλλά στο περιβάλλον Μητσοτάκη από το οποίο μάλιστα έχει εξυπηρετηθεί στο παρελθόν.
  4. Ο Καμμένος κατήγγειλε πως δέχεται απειλές και εκβιασμούς από τον έμπορο όπλων Πατεράκη γιατί δεν ικανοποιούνται τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Κοινώς δεν αγοράζουν όπλα από αυτόν. Ο Πατεράκης είναι αυτός με τον οποίο φωτογραφιζόταν ο Άδωνης Γεωργιάδης στη Γερμανία. Ο οποίος Άδωνης Γεωργιάδης, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πως μέσω ερωτήσεων στη Βουλή, τον πίεζαν μαζί με τον Καρατζαφέρη για αγορά συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Έτσι ο Παπαδόπουλος της Σαουδικής Αραβίας (ο μόνος Παπαδόπουλος τον οποίο έχει κατηγορήσει ο Άδωνης) είχε εμπλοκή σε κάτι που δεν είχαν άλλοι, ενδεχομένως άριστοι και αρεστοί.

Το πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι πολλαπλό και ξεπερνά πια αυτό της έλλειψης εσωκομματικού κύρους και αξιοπιστίας. Δεν έχει πραγματική αντίληψη της κοινοβουλευτικής του εικόνας. Συνεχίζει να αντιλαμβάνεται την πολιτική και την πολιτική τακτική ως θέμα επικοινωνιακών συμβουλών και τακτικών τις οποίες μάλιστα δεν μπορεί να αφομοιώσει. Πρωτίστως όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρασέρνεται από την επιπολαιότητα με την οποία δημοσιογραφούν μιντιακοί οργανισμοί με τους οποίους τον συνδέουν κοινά αντιτσιπρικά σύνδρομα.

Έτσι φτάνει στη Βουλή ή με σκίτσα του Αρκά ή με δημοσιεύματα που κάποιος κακός δημοσιογράφος παρουσίασε ως επιτυχία και εξυπηρέτηση στον εκδότη του και αυτός με τη σειρά του τον Μητσοτάκη. Οι εμφανίσεις του Μητσοτάκη στη Βουλή αποτελούν την τραγική, χωρίς διαμεσολάβηση έκθεσή του στο κοινό. Χωρίς την προστασία ενδιάμεσων αναλυτών και μιντιακών χειροκροτητών που αναλαμβάνουν να δώσουν εξηγήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ δυστυχώς γι’ αυτόν πρέπει να τις δώσει μόνος του και αναγκάζεται να καταναλώσει και όλο το φελιζόλ ως μουσταλευριά. Όπως και να το κάνεις είναι δύσκολο.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε