My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

ΠΕ Κιλκίς: Είμαστε σε ετοιμότητα

Οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς που εμπλέκονται στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν και θα παραμείνουν σε κατάσταση ετοιμότητας μέχρι να επανέλθει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Π.Ε. Κιλκίς.

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ωρών, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα κινητοποίησε άμεσα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.

Από το εν λόγω τμήμα συνιστάται στους πολίτες “να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να αποφεύγουν την είσοδο και παραμονή τους σε ετοιμόρροπα ή παλαιά κτίσματα και να μην επηρεάζονται από ανυπόστατες φήμες ή διαδόσεις που κυκλοφορούν”.

Στην ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας τονίζονται και τα εξής:

“Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σήμερα (2-1-2018) στις 06.24΄σημειώθηκε επιφανειακός σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο μεταξύ των λιμνών Δοϊράνης και Κερκίνης, κοντά στο χωριό Δροσάτο-Κιλκίς. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη δόνηση της τάξης των 3,4 Ρίχτερ, ενώ συνεχείς είναι οι μετασεισμοί που έχουν μέγεθος κοντά ή λίγο πιο πάνω από τα 3 Ρίχτερ. Στην ίδια περιοχή είχε προηγηθεί προσεισμική δραστηριότητα που άρχισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00.13΄ ώρα της 2-1-2018) με έναν σεισμό μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και ακολούθησαν μέσα σε λίγα λεπτά άλλοι δύο σεισμοί μεγέθους 3,7 και 3,2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα κινητοποίησε άμεσα τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.

Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς είναι και θα παραμείνουν σε κατάσταση ετοιμότητας μέχρι να επανέλθει ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς συνιστάται στους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να αποφεύγουν την είσοδο και παραμονή τους σε ετοιμόρροπα ή παλαιά κτίσματα και να μην επηρεάζονται από ανυπόστατες φήμες ή διαδόσεις που κυκλοφορούν…

Για τη λήψη προληπτικών μέτρων και οδηγιών σε περίπτωση σεισμού μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://civilprotection.gr (Οδηγίες Προστασίας-Σεισμός).”

Σχολιάστε