My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

“Περιφρονούν τους αγρότες”

parastatidis2“Η Κυβέρνηση επιδεικνύει για πολλοστή φορά αδιαφορία και περιφρόνηση προς τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και αρνείται να απαντήσει σε μία σειρά προβλημάτων που χρονίζουν όπως η επιστροφή ΦΠΑ, το πετρέλαιο, οι βοσκότοποι”, ενώ “παρέλειψε να ενημερώσει έγκαιρα και με επάρκεια τον αγροτικό πληθυσμό” για τη νέα ΚΑΠ. 

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδη, προσθέτοντας τα εξής:

Η νέα ΚΑΠ παρουσιάζει πράγματι ορισμένες ευκαιρίες αλλά και αρκετούς κινδύνους. Είναι βέβαιο πως θα έχουμε περικοπές κονδυλίων κατά 1 δις περίπου σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2007 – 2013.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προβούν στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις προτάσεις και τις προθέσεις τους σε ότι αφορά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Πρέπει να προσδιορίσουν με σαφήνεια, εκτός των άλλων, τις πολιτικές προτεραιότητες του προγράμματος ανά γεωγραφική περιφέρεια και ανά προϊόν, για να υπάρξει η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των γεωργών και κτηνοτρόφων, ώστε χωρίς άγχος και αγωνία  να καταλήξουν στις επιλογές που επιθυμούν.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δείχνει πλήρη περιφρόνηση και απόλυτη ασέβεια απέναντι στον αγροτικό κόσμο της χώρας. Φυσικά, δεν είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και είναι γεγονός πως ανάλογες ήταν και οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης αναφορικά με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.”

Σχολιάστε