My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Περιφέρεια: Απειλεί με μηνύσεις

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου είναι αποφασισμένη να καταθέσει η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε περίπτωση που δεν βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

hotspot2Αφορμή για την αναφορά, αποτελεί η τελευταία έκθεση που συνέταξαν τα κλιμάκια ελέγχου για το κέντρο της Νέας Καβάλας Κιλκίς, όπου διαπιστώθηκαν μέχρι και ανθρώπινα περιττώματα στις χημικές τουαλέτες και στα ντους.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία», η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Γερακίνα Μπισμπινά, τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του συγκεκριμένου κέντρου, αλλά και άλλων, είναι τραγική και πρέπει να αλλάξει για τη διαφύλαξη τόσο των φιλοξενούμενων προσφύγων όσο και εν γένει της δημόσιας υγείας.

«Θεωρώ ότι, μετά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις στις ΜΚΟ που εποπτεύουν τα περισσότερα κέντρα, θα βελτιωθούν οι συνθήκες. Αν όμως και την επόμενη φορά που γίνουν οι έλεγχοι δεν υπάρξει αλλαγή και τήρηση των κανόνων υγιεινής και διαπιστωθεί ότι τα μεταδοτικά νοσήματα αυξάνονται και παραμένει η δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης, τότε θα προβούμε σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις», τόνισε η κ. Μπισμπινά.

Ανέφερε ακόμα ότι η εταιρεία καθαρισμού στο κέντρο της Νέας Καβάλας υποστηρίζει ότι γίνεται καθαριότητα δύο φορές την ημέρα, ωστόσο λόγω της κατάστασης, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση εταιρείας καθαρισμού στον χώρο. «Επιπλέον είναι σημαντικό και όσοι διαμένουν στη δομή να λαμβάνουν μέτρα για την προσωπική τους υγιεινή. Εμείς έχουμε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους, καθώς το μεταδοτικό νόσημα προκαλείται λόγω της δημιουργίας ανθυγιεινής κατάστασης», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης.

Σημείωσε άλλωστε ότι την ημέρα που έγινε ο τελευταίος έλεγχος, στον χώρο της Νέας Καβάλας διέμεναν 1.700 άτομα, ωστόσο είπε ότι ο αριθμός αυτός αλλάζει διαρκώς λόγω των καθημερινών μετακινήσεων.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε