My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Περιοδεία υποψ. ευρωβουλευτή ΚΚΕ

*Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Π. Αγιονερίου.

Το Κιλκίς επισκέφτηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Δημαρχείο Κιλκίς, μαζί με κλιμάκιο υποψήφιων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Μιχάλης Μιχαήλ σε όλες τις συζητήσεις που έκανε επισήμανε ότι ο λαός της χώρας και του Κιλκίς γνωρίζει καλά ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι το μοναδικό Κόμμα που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ μέσα και έξω από την Ευρωβουλή, τη Βουλή, τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, καταθέτει συνεχώς προτάσεις για την ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών από τα βάρη της κρίσης, αλλά και προτάσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, στα εργασιακά, την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την κατοικία, τις διακοπές κ.ά.

Την ίδια ώρα, όλα τα υπόλοιπα κόμματα, καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού και των χαμηλών απαιτήσεων, ενώ στήνουν ψευτοκαβγάδες για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον εγκλωβίσουν στο γνωστό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

Ειδικά στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική σημείωσε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, σε υποδομές, υλικά, συντήρηση οχημάτων, μέσα ατομικής προστασίας, ακόμα και προσωπικό. Και σημείωσε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία, αλλά απορρέει από την πολιτική της ΕΕ, την οποία υπηρετούν πιστά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θέλει για παράδειγμα την Αστυνομία, αντί να «κυνηγάει» το οργανωμένο έγκλημα να στρέφεται απέναντι στο λαό και στο κίνημα, θέλει τις υπηρεσίες πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας να εμπορευματοποιούνται.

Έτσι ο λαός μένει τελικά απροστάτευτος, έρμαιο της φύσης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας, σεισμού, χιονοπτώσεων, ενώ όλο και περισσότερο πληρώνει και θα πληρώνει για να έχει αυτές τις υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας και στα Σώματα Ασφαλείας, όπως και σε άλλους εργασιακούς χώρους, αυξάνονται τα ατυχήματα σε ώρα υπηρεσίας ακόμα και τα θανατηφόρα, ενώ οι μισθοί των ένστολων παραμένουν καθηλωμένοι.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ κάλεσε τους εργαζόμενους στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, να στηρίξουν το ΚΚΕ και στους αγώνες, αλλά και την κάλπη την ερχόμενη Κυριακή, γιατί με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ θα πάρει ανάσα ο λαός, θα αποκτήσει αισιοδοξία, και θα δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση.

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Αγιονερίου»

Με τη στήριξη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Παλαιού Αγιονερίου» στην Τοπική Κοινότητα του χωριού, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες του χωριού μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά, γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη δύναμη που βάζει μπροστά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια μόλις προεκλογικά εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τα καθημερινά προβλήματα των χωριανών, που και γι’ αυτά δεν έχουν ουσιαστικές προτάσεις.

Εξάλλου οι δύο από τους υπόλοιπους επικεφάλης έχουν διοικήσει το χωριό και μάλιστα με τη στήριξη ή την ανοχή των δημοτικών αρχών.

Γιατί δεν έκαναν πράξη όσα υπόσχονται σήμερα;

Γιατί ζητούν την ψήφο των κατοίκων του Π. Αγιονερίου, από τη στιγμή που δεν βρέθηκαν ποτέ δίπλα στα προβλήματά τους;

Αντίθετα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, στο Παλαιό Αγιονέρι, ήταν σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Ήταν η μόνη δύναμη που ενημέρωνε σταθερά για τις εξελίξεις και για τα όσα αρνητικά ψηφίζονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν η μόνη δύναμη που καλούσε σε οργάνωση και κινητοποίηση τους κατοίκους του χωριού, που διεκδίκησε λύσεις για τα προβλήματα του χωριού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Αγιονερίου» με υποψήφιους τους…

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΣΟΠΟΖΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ

…τα προηγούμενα χρόνια ζήτησε και συνεχίζει να διεκδικεί:

  • Να μειωθεί η δημοτική φορολογία και τα ανταποδοτικά τέλη, ειδικά για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, για τους άνεργους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Να πάρει τέλος η «μπίζνα» που στήνεται εδώ και χρόνια με την ταφή και τα νεκροταφεία. Και ταυτόχρονα να διευθετηθεί το ζήτημα του χώρου των νεκροταφείων.
  • Να λειτουργήσουν ειδικοί χώροι συγκομιδής ογκωδών απορριμμάτων για να σταματήσει η συνήθεια, με την προτροπή της τοπικής διοίκησης, να πετιούνται τα σκουπίδια στα ρέματα του χωριού.
  • Να παρθούν μέτρα προστασίας για τους απολυμένους από τα εργοστάσια του Κιλκίς και της Σάντας και όσους εργάζονται λίγους μήνες μέσα στο χρόνο.
  • Να παρθούν μέτρα για την ποιότητα και την επάρκεια του νερού και να μειωθούν τα υπέρογκα τέλη και τιμολόγια.
  • Να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο με τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού.
  • Να χρηματοδοτηθεί η σχολική επιτροπή, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, χωρίς να πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους, χωρίς να πραγματοποιούν οι ίδιοι εργασίες συντήρησης.
  • Να λειτουργήσει δημόσιος Παιδικός Σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης.
  • Να ενισχυθούν ουσιαστικά και επαρκώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ποδοσφαιρική Ομάδα του χωριού, ώστε το οικονομικό να μην μπαίνει εμπόδιο στη συμμετοχή της νεολαίας του χωριού στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αυτές οι προτάσεις μπορούν να υλοποιηθούν αν δυναμώσει το ΚΚΕ, αν η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέξει πολύ περισσότερους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.

Σχολιάστε