My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Περιοδεία σε Γρίβα και Γουμένισσα

Συνεχίζει τις περιοδείες ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, Τάσος Βασιλακάκης, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επισκέψεις που πραγματοποίησε στη Γουμένισσα και στη Γρίβα.

Ο Τάσος Βασιλακάκης στις συζητήσεις που έκανε επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΠΕ Κιλκίς και συνολικά η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, στο επίκεντρο των ανταγωνισμών μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Σημείωσε ότι η λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» με την οποία γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί ολόκληρη η Περιφέρεια σε διεθνή κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων, πρώτων υλών και ενέργειας – και την οποία στηρίζουν εκτός από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η διοίκηση της Περιφέρειας, καθώς και οι διοικήσεις των δύο Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, οι οποίες είναι προσκείμενες στη ΝΔ – μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς των Βαλκανίων, γιατί αυτή η «αναβάθμιση» δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα αφορά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας διεθνών και εγχώριων μονοπωλίων, η οποία πατάει πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και την ένταση της εκμετάλλευσης στους εργασιακούς χώρους.

Εξήγησε ότι και η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, εντάσσεται σ’ αυτά τα πλαίσια και ειδικά στην προσπάθεια προώθησης των αμερικανικών συμφερόντων στα Βαλκάνια, σε ανταγωνισμό με τα συμφέροντα των Ρωσικών μονοπωλίων. Όπως, ανέφερε, «η ελληνική κυβέρνηση έχει μετατραπεί στον νούμερο ένα σημαιοφόρο των συμφερόντων ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στην περιοχή» και γι’ αυτό το λόγο φέρει σοβαρές ευθύνες απέναντι στο λαό της χώρας μας, γιατί τον εμπλέκει παραπέρα στο κουβάρι των ανταγωνισμών, όπου μόνο δυστυχία, φτώχεια και πολέμους μπορεί να προσφέρει. Από αυτή τη σκοπιά, εξάλλου το ΚΚΕ, καταψήφισε τη Συμφωνία, γιατί δεν είναι στην κατεύθυνση της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών, ούτε στην κατεύθυνση εξάλειψης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών και από τις δύο πλευρές.

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, τόνισε ότι η μόνη λύση για τον ελληνικό λαό είναι να αγωνιστεί σήμερα με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και ενάντια στους σχεδιασμούς ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ξοδεύουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ της χώρας για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και δαπάνες, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας, λένε στο λαό ότι «πρέπει να κρατάει μικρό καλάθι», ότι «η οικονομία δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε κοινωνικής ομάδας».

Με βάση αυτή τη λογική:

             δεν δίνονται όσα χρήματα απαιτούνται για τη λειτουργία των σχολείων και οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε χρόνο,

             υποχρηματοδοτείται η υγεία και υποβαθμίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων,

             εμπορευματοποιούνται μια σειρά δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, μέσω των ανταποδοτικών τελών ή μέσω τη μετατροπή των υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, όπως γίνεται με την καθαριότητα, την υδροδότηση, το οδικό δίκτυο κ.ά.

Γι’ αυτό η ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο στο Δήμο, την Περιφέρεια, τη Βουλή και την Ευρωβούλη αυξάνει, γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που εντοπίζει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, που μπαίνει μπροστά για την ανάδειξη και την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει ανάσα στο λαό!

Δελτίο τύπου από ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε