My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Περιβάλλον και δικαιώματα

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στον πολυχώρο «Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής» του Δήμου Κιλκίς, το μονοήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα: «Περιβάλλον και ανθρώπινα δικαιώματα» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης  Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς).

kpe-kilkisΤο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς / Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε τριάντα τρείς (33) εκπαιδευτικούς  Α βάθμιας Εκπ/σης και  Β βάθμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Κιλκίς, με στόχο την επιμόρφωση των συμμετεχόντων στη θεματική του σεμιναρίου υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Χαιρετισμό απεύθυναν κατά την έναρξη του σεμιναρίου ο αντιδήμαρχος Κιλκίς κ. Δ. Τσαντάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κιλκίς κ. Γ. Ξενέλης καθώς και ο κ. Α. Κεσίδης εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς. Το θέμα του συνεδρίου αναπτύχθηκε θεωρητικά και βιωματικά μέσα από σειρά εισηγήσεων και βιωματικών εργαστηρίων.

Εισαγωγικά, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ, κκ. H. Βρυώνης και X. Χρυσανθόπουλος, παρουσίασαν το ρόλο του ΚΠΕ Κιλκίς στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία και διδακτικές μεθόδους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενώ από κοινού με την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολ. Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας, ανέπτυξαν  το περιεχόμενο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανάγκη εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα  και τη συμβολή των δικτύων στην προστασία τους.

Στη συνέχεια υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια, με τίτλους:  α) «Κάνε ένα βήμα εμπρός…» β) «Πληθυσμιακές μετακινήσεις και αίτια που τις προκαλούν» γ) «Πακετάρω και τρέχω» και δ) «το δέντρο των μεταναστών/προσφύγων», από τους καλεσμένους εισηγητές κ. Σπυριδούλα Μαργαρίτη, π. Υπεύθυνη Π.Ε. της Δ.Δ.Ε. Δυτ. Αττικής και τον κ. Παντελή Μάναλη, π. Υπεύθυνο Π.Ε. της Δ.Δ.Ε., Πειραιά, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Κιλκίς, κατά τα οποία έγινε ανάπτυξη «τεχνημάτων» σε χαρτόνια εργασίας από τους συμμετέχοντες και πραγματοποιήθηκε συζήτηση ανά ομάδες, για τα αίτια των πληθυσμιακών μετακινήσεων (περιβαλλοντική μετανάστευση, πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες…) τα προβλήματα που προκαλούνται αλλά και προτάσεις επίλυσης των ζητημάτων που προκύπτουν.

Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δ. Σισμανίδη αλλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Τσαντάκη για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου  «Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής» και τη συνεργασία τους.

Δελτίο τύπου από ΚΠΕ Κιλκίς

Σχολιάστε