My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΓΝΚ: Περί ιλαράς, συνέχεια…

Καμιά αναφορά σε εννιά κρούσματα ιλαράς που νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες μέρες στο Νοσοκομείο Κιλκίς, δεν κάνει το Σωματείο Εργαζομένων σε επιστολή του για το θέμα, προς τον διοικητή του Ιδρύματος Θεόδωρο Ρεβενάκη.

Στην επιστολή της διοίκησης του Σωματείου, με το κείμενο της οποίας διαφωνούν, μάλιστα, τα τρία από τα επτά μέλη της, τονίζεται ότι “το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα ιλαράς” και ότι “εξ αυτού του γεγονότος  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσουν αλλά και να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και  ασθενείς” οι εργαζόμενοι που έρχονται σ` επαφή μαζί τους.

Να σημειωθεί ότι η αναφορά περί νοσηλείας 9 κρουσμάτων ιλαράς στο Νοσοκομείο Κιλκίς, έγινε με επιστολή της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Η ΠΟΕΔΗΝ επικαλούνταν και σχετική αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, η οποία ωστόσο δεν υπάρχει στο κείμενο που δημοσιεύουμε.

Η επιστολή της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, που κάνει απλώς λόγο για «εμφάνιση κρουσμάτων ιλαράς στο  Γενικό  Νοσοκομείο Κιλκίς και αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας» έχει ως εξής:

“Κύριε Διοικητά,

Σύμφωνα με την από 10-05-2018 ανακοίνωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.,  σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Επίσης, σύμφωνα με ανωτέρω ανακοίνωση, ο αριθμός δηλωθέντων κρουσμάτων ιλαράς στην χώρα μας ανέρχεται σε 2.819 περιστατικά και καταγράφηκαν 4 θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι προσφάτως υπήρχε μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας  στην Ν. Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί  αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στην Βόρεια Ελλάδα.

Κύριε Διοικητά,

 Όπως γνωρίζετε, η ιλαρά παρουσιάζει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα κυρίως αερογενώς,  με αποτέλεσμα να έχουν προσβληθεί από τον εν λόγω ιό και εργαζόμενοι σε κάποια νοσοκομεία της χώρας.

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί  αυξημένα κρούσματα  ιλαράς  και πολλοί συνάδελφοι εντός και εκτός κλινικών, οι οποίοι  ήρθαν αλλά και  έρχονται  σε επαφή με τους ασθενείς στο νοσοκομείο μας, από αναφορές  είναι ανεμβολίαστοι ή  ατελώς εμβολιασμένοι.

Επειδή εξ αυτού του γεγονότος  υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να νοσήσουν αλλά και να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και  ασθενείς (ειδικά οι ασθενείς που είναι σε ανοσοκαταστολή κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου όπως εγκεφαλίτιδα, παράλυση κ.ά.) και επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο νοσοκομείο μας  για τον  έλεγχο αντισωμάτων της ιλαράς,  με την παρούσα και με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια  των ασθενών, των συνοδών  και των εργαζομένων, σας  παρακαλούμε όπως  μεριμνήσετε, ώστε  να ελεγχθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με τους μολυσματικούς ασθενείς.

Επίσης, παρακαλούμε όπως λάβετε άμεσα  όλα εκείνα τα  μέτρα  που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό πρόληψης και έλεγχου λοιμώξεων του νοσοκομείου μας για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου και όπως μας  ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως για τις όποιες  ενέργειές σας.” 

Την επιστολή υπογράφουν οι ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (πρόεδρος), ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (γ. γραμματέας), ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (αντιπρόεδρος) και ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ταμίας), ενώ δηλώνουν τη διαφωνία τους τα μέλη: ΔΩΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ και ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Σχολιάστε