My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Περί ΚΙΝΑΛ και εκπροσώπων του ο λόγος

Της Σοφίας Ψαρρά.


Λένε επιγραμματικά πως κάνουμε επιλεκτική και αμήχανη αντιπολίτευση, δεν μας ταιριάζει πλέον ο όρος  αριστερά, θέλουμε τον αφανισμό του χώρου τους ενώ ψευδώς ζητούμε συνεργασία μαζί τους κτλ.

Γνωρίζουμε όλοι, βέβαια, πως η ιστορία δεν είναι στάσιμη.Οι συσχετισμοί των δυνάμεων, οι κινήσεις και οι τακτικές όλων των κομμάτων κρίνονται και γι’αυτό αλλάζουν κατά καιρούς. Είναι απόλυτα λογικό να εξελίσσονται οι καταστάσεις είτε ανεβαίνει ένα κόμμα, είτε το αντίθετο. Γιατί όπως και να σε κρίνουν οι πολίτες οφείλεις να αναγνώσεις τη δυναμική που σου έδωσαν,το γιατί συστρατεύτηκαν μαζί σου, ποια λάθη ή σωστά έκανες με λίγα λόγια.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ, όμως, είναι πως το όραμα δεν αλλάζει. Δεν το διαπραγματευόμαστε.

Κι αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από ένα κοινό όραμα απέναντι σε μια κυβέρνηση της ΝΔ,που θυμίζει αυτή του Σαμαρά. Αλλά ξέχασα, τότε έβαλαν πλάτη για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Δεν τους ένοιαζε η σκληρή κριτική της δεξιάς παλαιότερα, μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν μιλούν περί συνεργασίας, ας μην παίζουν το ρόλο του «τραβάτε με κι ας κλαίω», εφόσον αυτό το σενάριο το έχουν απορρίψει εξαρχής.Και όταν μια συνεργασία απορρίπτεται πολλάκις, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πορεύεται.Τα απωθημένα, λοιπόν, δε χωρούν στην πολιτική.

Από εκεί και πέρα, είναι λογικό το σημερινό ΚΙΝΑΛ, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει ούτε το ΠΑΣΟΚ της πραγματικής αλλαγής αλλά και κάθε τι σοσιαλιστικό, να μη τάσσεται υπέρ μιας συνεργασίας. Όταν υπουργοί του ακόμη και σήμερα εμπλέκονται με ποινικές διώξεις σε σκάνδαλα,όπως η Novartis, θα ήταν οξύμωρο να συνυπάρχουν με όσους έχουν την βούληση ανάδειξης του σκανδάλου.

Οφείλει να κατανοήσει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα που μεγαλώνει, ενώ οι ίδιοι ήταν ένα μεγάλο κόμμα, που έχασε τα ποσοστά του, και όχι αναίτια.Την κάθαρση που επικαλούνται ότι έκαναν, δεν μπορούν να τη στηρίζουν απλά και μόνο στην εκλογική τους πτώση.Αυτό που δε θέλουν να παραδεχτούν -αλλά τι να κάνουμε που συμβαίνει-είναι πως ο ίδιος ο λαός αρχικά τους έκανε μικρό κόμμα γιατί τον εξαπάτησαν, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση του 3%,όπως έλεγαν και λένε(άρα για αυτούς ανεπαρκή αντιπολίτευση), αλλά δυστυχώς για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αγωνία αυτού του κόσμου. Και ο κόσμος που έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο μεγάλο ποσοστό του το 2012 δεν ήρθε λόγω προσωπικοτήτων.Οπότε ας σεβαστούν τη διαδικασία ενός συνεδρίου και μην προσπαθούν να την ευτελίσουν.

Όσον αφορά τον κόσμο που έρχεται στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, καλώς έρχεται.Είναι τραγικό οι εκπρόσωποι,λοιπόν, του ΚΙΝΑΛ να παίζουν το ρόλο του τροχονόμου για το ποιοι φεύγουν και πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ και με τι κίνητρα. Είναι συστατικό δημοκρατίας η συμμετοχή και η συσπείρωση υπό μια κοινή επιδίωξη για μια προοδευτική πολιτική, κάτι που κάποιοι αρνούνται.

Απλά δεν ξέρω, αν μέχρι τις επόμενες εκλογές το ΚΙΝΑΛ, που κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για όλα αυτά, βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αναζητεί δικαιολογία για τυχόν στελέχη του, πρώτης γραμμής που θα επιδιώξουν εκλόγιμες θέσεις με το κόμμα της ψευτοαριστεράς, όπως αυτοί το ονομάζουν. Γιατί ανέφερα και πριν πως η ιστορία δεν είναι γραμμική και όλα διαμορφώνονται καθημερινά, όπως και η άποψή μας.

Ας προσέξουν λοιπόν, οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ μήπως παρεκκλίνουν των δικών τους σταθερών.

Σχολιάστε