My Twitter Feed

23 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης -

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ιός: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία -

Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

“Πλήγμα σε τουρισμό – εξαγωγές” -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Οι αντιεμβολιαστές του 1913 -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το 1913 με το βλέμμα των παιδιών -

Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Κιλκίς: Μέτρα για το καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

“Πνίγηκε” πάλι ο Άγιος Πέτρος -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Η 108η επέτειος της Μάχης του`13 -

Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Περίπατοι στο Πολεμικό Μουσείο

Τα χνάρια του ένδοξου παρελθόντος της πόλης τους ακολούθησαν οι νέοι δημότες του Κιλκίς, αποδεχόμενοι την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Δήμος Κιλκίς να συνθέσουν με λόγια και εικόνες την ιστορική μάχη του Κιλκίς.

Πάνω από τριακόσιοι πενήντα μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Κιλκίς συμμετείχαν στους ‘’Πρωινούς Ιστορικούς Περιπάτους’’ επισκεπτόμενοι το Πολεμικό Μουσείο την εβδομάδα που πέρασε.

Οργανωμένοι σε μικρές ομάδες, κατ’ εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά της Covid – 19, οι μαθητές με τη βοήθεια του επιλοχία πεζικού Αντώνη Κώττα συνέλεξαν χρήσιμες πληροφορίες για την τριήμερη επική μάχη μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου,

τα προσωπικά αντικείμενα των αξιωματικών που πολέμησαν στην επική μάχη τις στολές, τα όπλα, τους όλμους και τα πυροβόλα καθώς και τις σημαίες των συνταγμάτων. Περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τη μακέτα του θωρηκτού Κιλκίς, ένα από τα βαρύτερα οπλισμένα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου που πήρε τιμητικά το όνομά του στη μνήμη της ιστορικής μάχης ενώ περιηγήθηκαν και στο μνημείο του Ηρώου, έργου που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημητριάδης το οποίο αναπαριστά ένα δραματικό επεισόδιο της μάχης.

Ο Δήμος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τον επιλοχία πεζικού Αντώνη Κώττα για την εξαιρετικά κατατοπιστική ξενάγηση που προσέφερε στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Οι ‘’Πρωινοί Ιστορικοί Περίπατοι’’ εντάχθηκε ως εκπαιδευτική πρωτοβουλία στα φετινά Ελευθέρια του Δήμου Κιλκίς.

Σχολιάστε