My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

ΠΕΚ: Προσοχή για τη δερματίτιδα

«Είμαστε μεν καλυμμένοι στο 99,99%, αφού έχουμε προβεί στους απαραίτητους εμβολιασμούς, αλλά εφιστώ την προσοχή και συστήνω στους κτηνοτρόφους πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων βιοασφάλειας, ώστε να αποφευχθεί κάθε δυνατότητα μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας, που βρίσκεται σε έξαρση».

ageladesΑυτό ανέφερε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ιωάννης Αναστασιάδης, με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας βοοειδών σε μονάδα του χωριού Βαπτιστής, ένεκα του οποίου θανατώθηκαν οι 25 παχυνόμενοι μόσχοι της μονάδας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι «ναι μεν τα ζώα στη συγκεκριμένη μονάδα είχαν εμβολιαστεί, αλλά επειδή η διαδικασία έγινε στις 19/5 και το κρούσμα επιβεβαιώθηκε στις 26/5, υπάρχει η εκτίμηση ότι κάποια είχαν προσβληθεί με τη συγκεκριμένη λοίμωξη πριν τον εμβολιασμό τους».

Πάντως, απευθύνει μήνυμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής, που αριθμεί συνολικά 21.000 βοειδή, να μην βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού όπως λέει «η υπηρεσία κινήθηκε έγκαιρα και εμβολιάστηκαν όλα τα ζώα, έχοντας ξεκινήσει τη διαδικασία τον Νοέμβριο του 2015». Εξάλλου, ήδη ξεκίνησε και ο εμβολιασμός 1.800 μικρών μοσχαριών, που γεννήθηκαν από εμβολιασμένα ζώα. Σημειώνεται ότι τα μοσχαράκια μπορούν να εμβολιάζονται από τον τέταρτο μήνα της ζωής τους και μετά.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει ότι η Διεύθυνση έχει στη διάθεσή της 11.000 εμβόλια, αριθμό ικανό για την έναρξη των επαναληπτικών δόσεων τον Σεπτέμβριο» και σημειώνει: «Ζήτησα από την περιφέρεια άλλα 2.000 εμβόλια για παν ενδεχόμενο, αλλά εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς είμαστε καλυμμένοι». Ωστόσο, υπάρχει μικρή ανησυχία για αδέσποτα βοοειδή.

Σχολιάστε