My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Πεζοπορία στο δρόμο του αγώνα

Φορείς και σύλλογοι του νομού Κιλκίς συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου σε μια διαφορετική πεζοπορία: Μαζί με αντίστοιχους φορείς από Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανέβηκαν στο όρος Κάκκαβος,  στις Σκουριές, εκεί όπου η εξορυκτική δραστηριότητα καταστρέφει το αρχέγονο δάσος.

Ο λόγος, για τους φορείς του νομού μας, Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ, ανοιχτή συνέλευση «Εν Κιλκίς», Σύλλογος Δρομέων Υγείας, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών, Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς και Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας.

Συμπεριπατητές ήταν και οι ομάδες και συλλογικότητες, Ανεξάρτητοι Ορειβάτες Β. Ελλάδος, Φυσιολατρικός  Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού, Ορειβατική Λέσχη Σερρών, Ποδηλατοεκδρομές και Εξορμήσεις, Παρέα των Μονοπατιών, Naturalistas και Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, ενώ την μεγαλύτερη παρουσία είχε η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.

Οι περιπατητές, που συμμετείχαν στον αγώνα ΞΕΣΚΟΥΡΙΑ…ΖΩ, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Οκτώβρη, άκουσαν την ανάσα του βουνού που αργοπεθαίνει και φιλοξενήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τους κατοίκους της περιοχής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γυναικών και την Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγιάς.

Κι όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς, “όλοι έφυγαν με ανάμεικτα συναισθήματα, αυτά που σε γεμίζει το βουνό και η φύση και αυτά που σου δημιουργεί η καταστροφή της. Αυτό που έμεινε σαν δέσμευση ήταν ότι δεν θα ξεχάσουν τον Κάκκαβο και τους κατοίκους του που δίνουν χρόνια τώρα έναν δύσκολο και άνισο αγώνα για την σωτηρία του. Θα φροντίσουν να βρίσκονται εκεί όσο πιο συχνά γίνεται για να αναδείξουν την διαφορετική προοπτική  που έχει ό τόπος”.

Σχολιάστε