My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

ΠΕΕ: Άξιον Εστί και εκδρομή

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του εντευκτηρίου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς εκδήλωση αφιερωμένη στο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Μίκη Θεοδωράκη από τον μουσικό Θεόδωρο Ορφανίδη.

Ο μαέστρος έχοντας χριστεί ως ιδανικός εκτελεστής του έργου απο τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη,  μοιράστηκε την γνώση και την προσωπική του προσέγγιση επάνω στο εμβληματικό αυτό έργο με το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο.

Προκειμένου να κοινωνήσει ο ίδιος την προσωπική του ματιά επάνω στο έργο χρησιμοποίησε μουσικά παραδείγματα από το έργο,με προβολές αποσπασμάτων συναυλιών και ντοκουμέντα απο το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η διάλεξη – διάρκειας μιάμισης ώρας ,κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών οι οποίοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ekpaideutikoi-kilkisΕκδρομή

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 οι φίλοι του συλλόγου επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη της Κοζάνης. Εκεί ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο από τον κο Αγγέλη Πολυνείκη, υπεύθυνο του μουσείου.

Το Μουσείο είναι δημιούργημα του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης.Περιλαμβάνει τις εξής θεματικές κατηγορίες: Έκθεση Φυσικής Ιστορίας (από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους νεότερους χρόνους), Αρχαιολογική- Βυζαντινή έκθεση (από το 7000 π.Χ. έως 1453 μ.Χ.), Ιστορική έκθεση (από το 1453 έως 1944), Λαογραφική έκθεση, που θεωρείται και η σημαντικότερη, (από το 1640 έως 1960), Πινακοθήκη νεότερων χρόνων, Συλλογή γραμματοσήμων (1861-2004) και Συλλογή ραδιοφώνων (1930-1960).

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία, την σπανιότητα και τον τρόπο έκθεσης των εκθεμάτων.Το υλικό αυτό εκτίθεται σε ένα μακεδονικής αρχιτεκτονικής πολυώροφο κτίριο μοναδικού κάλλους.Επάξια λοιπόν συγκαταλέγεται στα καλύτερα μουσεία της χώρας μας.

      Στη συνέχεια μετά από μια περιήγηση στην ηλιόλουστη πόλη,  κατευθύνθηκαν στη τοποθέσια «Νεράιδα» απ’όπου απόλαυσαν τη μαγευτική θέα στη τεχνητή λίμνη Πολυφύτου.

      Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια μικρή στάση στην Βέροια, έχοντας αφήσει πίσω της τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σχολιάστε