My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΠΕΔ: Aναλογική χρέωση διοδίων

Υπέρ της εφαρμογής αναλογικού συστήματος χρέωσης διοδίων, μέσω του οποίου ο πολίτης θα πληρώνει ανάλογα με τη χρήση που κάνει, τάσσονται οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Παράλληλα, ζητούν να μην εφαρμοστεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μην λειτουργήσουν νέα διόδια (μετωπικά ή πλευρικά) μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των προέδρων της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελου Λαμπάκη και της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννη Λώλου. Ο κ. Κυρίζογλου, επισήμανε ότι είχε επίσης, επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος του ανέφερε ότι συμφωνεί με το πνεύμα των αιτημάτων αυτών.

Όπως τονίστηκε, οι δήμαρχοι θα απευθύνουν τα παραπάνω αιτήματα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ οι ΠΕΔ θα κάνουν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των δήμων, που θα καταθέσουν προσφυγές για το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, θα συνταχθεί σχετικό έγγραφο το οποίο θα συνυπογράφουν οι πρόεδροι των τεσσάρων ΠΕΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπάκης, επισήμανε ότι αν εφαρμοστεί η λειτουργία των διοδίων που έγιναν γνωστά, θα επιβαρυνθούν το εμπόριο και οι μεταφορές και κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε εξαθλίωση, ιδιαίτερα την περιοχή της Θράκης και συνολικότερα την ανατολική Μακεδονία – Θράκη, που είναι η φτωχότερη περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Λώλος, σημείωσε ότι το όποιο τίμημα στα διόδια θα πρέπει να είναι υποφερτό, ώστε να το αντέξουν οι τοπικές κοινωνίες και υπογράμμισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, στην οποία θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

makthes.gr

Σχολιάστε