My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΠΕΔ: Ζητά δίκαιη κατανομή

Δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλη τη χώρα “πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί και λάβει χειρότερη μορφή”, ζητά με αφορμή την εγκατάσταση 1.000 και πλέον προσφύγων στη Νέα Καβάλα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Όπως τόνισε στο πλαίσιο της χθεσινής (Τρίτη) συνεδρίασης του οργάνου, ο πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, «το προσφυγικό είναι ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα στο μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε αυτό το βάρος αναλογικά.».

Αναφερόμενος στις δομές για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε ότι «από την ενημέρωση που έχω από τους δημάρχους στη δομή της Νέας Καβάλας και αυτή στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, την οποία καθαρίζει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, αλλά και οι υπόλοιπες, είναι υπερπλήρεις. Αν σε αυτές προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες θα δημιουργηθεί αδιαχώρητο και όλα τα υπόλοιπα παράπλευρα προβλήματα».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του οργάνου θα ζητήσει το επόμενο διάστημα επείγουσα συνάντηση με το αρμόδιο υπουργό για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να ενημερωθούν ο δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, για την υφιστάμενη κατάσταση. 

 

Σχολιάστε