My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

ΠΕΔΚΜ: Στο πλευρό του ΤΕΕ

Η ΠΕΔΚΜ συμμερίζεται τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αντιδράσεις του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, που τάσσεται κατά της επιχειρούμενης κατάργησης του ΙΤΣΑΚ (Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών).

seismosΣε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η ΠΕΔΚΜ διατρανώνει την αντίθεση της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας στην προωθούμενη, -με το άρθρο 15 του πρόσφατου Σχεδίου Νόμου «Διαδικασίες κεντρικού ελέγχου και διαφάνειας στο σύστημα παραγωγής δημόσιων και ιδιωτικών τεχνικών έργων και υποδομών, δομές στρατηγικού σχεδιασμού δημόσιων υποδομών και λοιπές διατάξεις»,- κατάργηση του ΙΤΣΑΚ και στην μετατροπή του σε ένα «περιφερειακό» παράρτημα ενός υπό σύσταση νέου Φορέα (Ερευνητικός Φορέας Αντισεισμικών Κανονισμών, Προδιαγραφών Κατασκευών και Τεχνικής Σεισμολογίας, – Ε.Φ.Α.Κ.ΤΕ.Σ.). 

Υπενθυμίζει πως το ιδρυθέν το 1979 ΙΤΣΑΚ αποτελεί έναν από τους ελάχιστους, πανελλαδικής εμβέλειας φορείς, με έδρα την Θεσσαλονίκη, με ιδιόκτητες, υψηλών προδιαγραφών, εγκαταστάσεις, με πολυδιάστατο έργο και προσφορά και με «ταυτότητα» που επάξια έχει κατακτήσει την διεθνή αναγνώριση.

Η ΠΕΔΚΜ καλεί τον επισπεύδοντα Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει την προωθούμενη, -διοικητικά παράδοξη, λειτουργικά αντιφατική και δημοσιονομικά ασύμφορη.- ρύθμιση και να υιοθετήσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις των συναδέλφων του Μηχανικών και των αρμοδίων, για την αντισεισμική θωράκιση της Χώρας, επιστημονικών Φορέων.”

Σχολιάστε