My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παρουσιαση βιβλιου στην ΤΕΧΝΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Ζυλιέν Κιλάνγκα – Μουζέντ, ποιητή και πανεπιστημιακού, ‘‘Το γύρισμα της μανιβέλας’’, που περιγράφει την επίμονη και διαρκή προσπάθεια ενός νέου Αφρικανού να γνωρίσει τη χώρα του, να μορφωθεί και ν΄ απλώσει τα φτερά όσο πιο μακριά μπορεί, θα γίνει την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘‘Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ.

Την παρουσίαση και σχολιασμό του σημαντικού αυτού βιβλίου θα κάνουν: ο Βασίλης Καραγιάννης, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού ‘’Παρέμβαση’’, ο Γιάννης Τζανής, φιλόλογος και συγγραφέας, και η Μελίτα Τόκα – Καραχάλιου, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, Λογοτέχνις και μεταφράστρια του εν λόγω μυθιστορήματος στα ελληνικά. Ο Δημήτρης Νατσιός, υπεύθυνος του Τμήματος Λόγου της ΤΕΧΝΗΣ, θα προλογίσει την έκδοση και θα συντονίσει την εκδήλωση.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ζυλιέν Κιλάνγκα – Μουζέντ γεννήθηκε στο Κονγκό και έζησε και δημιούργησε στη Γαλλία. Έχει να παρουσιάσει ένα πλουσιότατο συγγραφικό έργο.

Η Μελίτα Τόκα – Καραχάλιου, μεταφράστρια του βιβλίου ‘’Το γύρισμα της μανιβέλας’’, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πήρε το πτυχίο της Γαλλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και έχει επίσης στο ενεργητικό της ένα πολύ πλούσιο ποιητικό και συγγραφικό έργο.

Σχολιάστε