My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Γιανναρά

giannarasΤο Εργαστήρι Ελληνικής Παιδείας της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν.Κιλκίς πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή φιλοσοφίας και συγγραφέα Χρήστου Γιανναρά ,”Η Ευρώπη γεννήθηκε από το Σχίσμα”, την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ, στην Μητροπόλεως 11 (3ος όροφος) –Κιλκίς.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Ιωαννίδης

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“Το σήμερα έρχεται από το χθες, το μέλλον αναδύεται από το παρελθόν”. Από το χθες προέκυψαν δύο πολιτισμικά “παραδείγματα” καθοριστικά της ανθρώπινης Ιστορίας: Το ελληνικό κοινωνιοκεντρικό και το δυτικοευρωπαϊκό (μεταρωμαϊκό) ατομοκεντρικό “παράδειγμα”. Αντιθετικά τα δύο “παραδείγματα”, ασύμπτωτα, η πραγματοποίηση του ενός προϋποθέτει τη συνεπή άρνηση-απόρριψη του άλλου. Ο παγκοσμιοποιημένος σήμερα πολιτισμός της “Δύσης” είναι η αντιστροφή των όρων του κάποτε ελληνικού πολιτισμού, το αναποδογύρισμα (σαν αντεστραμμένο γάντι) των προϋποθέσεων και των στόχων του.

Η υπενθύμιση αυτού του κοσμοϊστορικού “Σχίσματος” πιθανόν να καρπίζει προσωπικές αντιστάσεις στον πρωτογονισμό του ατομοκεντρισμού και της χρησιμοθηρίας – στον “ριζοσπάστη μηδενισμό” (radikale Nihilismus) που ο Nietzsche κατάγγελνε σαν τον φρικτότερο εφιάλτη για την Ευρώπη.

Σχολιάστε