My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Θεοδωρίδη

Παρουσίαση του βιβλίου «Μνήμες που αντιστέκονται» του γιατρού – πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα  11:30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο Δήμου Κιλκίς.

Ο χειρουργός γιατρός, οδοντίατρος και πρώην δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, έχοντας τον ρόλο του συγγραφέα αυτή τη φορά παρουσιάζει υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς το πρώτο του βιβλίο που τίτλο έχει: “Μνήμες που αντιστέκονται”.

Αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου στάθηκε ένα ταξίδι του όντας δήμαρχος τον Αύγουστο του 2010 στη γη των προγόνων του για να παρευρεθεί στην πρώτη πατριαρχική θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Το βιβλίο μάς ταξιδεύει από τον αλησμόνητο Πόντο, τη Ματσούκα, την Αργυρούπολη, το Καρς του Καυκάσου, την Κοκκινιά Κιλκίς ως την Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Ένα οδοιπορικό γνώσης ζωής και δημιουργίας που μέσα από τις σελίδες του ο Κώστας Θεοδωρίδης καταθέτει ένα πόνημα ψυχής για την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση από τον γενέθλιο τόπο (Κοκκινιά) στη μεγαλούπολη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βίωσε η γενιά της περιόδου 1946-1974 τη μισαλλοδοξία, τη διαίρεση των πολιτών σε «δικούς μας» και «δικούς τους».

Καθοριστικά βοήθησαν την σκέψη του για την συγγραφή αυτού του πονήματος οι Κοκκινιώτες Κώστας Γαβριηλίδης, κορυφαία μορφή του Αγροτικού κόμματος σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και ο Λαογράφος Στάθης «Στίσας» Ευσταθιάδης, ο επονομαζόμενος ‘’φάρος’’ της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού. Για τους δύο αυτούς άνδρες το μικρό χωριό Κοκκινιά νιώθει περηφάνια που τους γαλούχησε στους κόρφους του…

Σχολιάστε