My Twitter Feed

14 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τι συμβαίνει με τον ιό στη Παιονία; -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

“Ερημοποίηση νομού σε υποδομές” -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Μηταράκη σε Ν. Καβάλα -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Διαμαρτυρία εργαζομένων Υγείας -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Αδικημένα πάντα τα μικρά χωριά -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

“Μπερδεύουν ΔΕΘ με φιέστες” -

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερώτηση ΚΚΕ για τα ολιγομελή -

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Γ. Γεωργαντάς στη Περιφέρεια -

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021

Παρουσίαση βιβλίου του Δ. Δελαρούδη

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και οι εκδόσεις «Πηγή» σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Δελαρούδη «Το μυστικό άστρο», τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2021, στις 6 το απόγευμα, στο «Στέκι της Τέχνης» στο Μεταλλικό Κιλκίς.

Υπάρχουν μυστικά άστρα?

Ο Δημήτρης Δελαρούδης στην πρώτη του νουβέλα μας μιλά για την ασίγαστη επιθυμία του ανθρώπου να προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα ακόμα και αν δεν γνωρίζει το εύρος των δυνάμεών του αλλά και για την αστείρευτη μητρική αγάπη.

Μια έπαυλη στην Πεντέλη κατάµεστη από αφύσικες ποσότητες σκόνης, θολές αναµνήσεις του Μεσοπολέµου και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών. Μια εντελώς αδιάκριτη µπέιµπι σίτερ. Ένα χαρισµατικό κοριτσάκι που ζωγραφίζει λευκούς, συµµετρικούς ήλιους από το υπερπέραν. Μια µητέρα αριστοκρατικής καταγωγής από τη Γαλλία, που σκαλίζει επικίνδυνα το παρελθόν και προσπαθεί να αλλάξει το µέλλον. Η αλλόκοτη αλληλογραφία ενός Έλληνα φυµατιολόγου κι ενός Ρώσου µουσικοσυνθέτη. Καθηµερινά µικρά αντικείµενα που εξαφανίζονται ανεξήγητα, όπως και παράξενα, παραµορφωµένα αντικείµενα που εµφανίζονται από το πουθενά. Μια µυστηριώδης και ακατάληπτη συσκευή που βρίσκεται επιµελώς κρυµµένη στο σκοτάδι…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τον ίδιο το συγγραφέα, οι συγγραφείς Αργυρώ Χαρίτου και Μάριος Δημητριάδης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αποδώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Τέχνης, Σταύρος Γκιόγκης, Χάιδω Κραβαρίτη και Βασίλης Τσερτσίδης, υπό την επιμέλεια της φιλολόγου και μέλους της ΤΕΧΝΗΣ, Ελένης Λιαρετίδου.

Ο συγγραφέας

Ο συγγραφέας της φανταστικής λογοτεχνίας και φίλος της Τέχνης, Δημήτρης Δελαρούδης, γεννήθηκε το 1972 και είναι ένας από τους πιο αξιόλογους λογοτέχνες της γενιάς του. Τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε η πρώτη του συλλογή διηγηµάτων µε τίτλο «Ο Ιός της Βαβέλ» (εκδ. Λυκόφως), ακολούθησε το 2020 η νουβέλα μεταφυσικής και μυστηρίου “Το Μυστικό Άστρο” (εκδ. Πηγή) και το 2021 η συλλογή διηγημάτων “Ζωντανός Πυρσός” (εκδ. Υδροπλάνο). Διηγήµατά του έχουν βραβευτεί σε πολλούς διαγωνισµούς του φανταστικού και έχουν δηµοσιευτεί σε ανθολογίες των εκδόσεων Λυκόφως, Ανάτυπο, Ars Nocturna, iWrite, Άλλωστε, ΦantastiCon, σε περιοδικά του φανταστικού, όπως και στην επίσηµη ιστοσελίδα του Graham Masterton. Εργάζεται και ζει στη Θεσσαλονίκη, παρέα µε δύο υπέροχα πλάσµατα: τη γυναίκα του και την κόρη του.

Είπαν για το βιβλίο…

Από τα πιο καλογραμμένα ελληνικά βιβλία φαντασίας που έχω διαβάσει, και για μένα, δείγμα του ποσό καλή μπορεί να γίνει η ελληνική σκηνή.

Μιχάλης Δαγκλής, συγγραφέας

* * *

Ο Δημήτρης Δελαρούδης καταφέρνει, με το δεύτερο κιόλας βιβλίο του, να εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους πιο αξιόλογους λογοτέχνες της γενιάς του.

Μίλησα Έσχι, συγγραφέας

* * *

Συμμετρικά απρόβλεπτο, ανατριχιαστικά αλλοκοσμικό και με τις σωστές γωνίες.

Κωνσταντίνα Λαψάτη, συγγραφέας

* * *

Ο Δημήτρης Δελαρούδης αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Λογοτεχνίας του Φανταστικού και όχι μόνο αυτής.

Ιωάννης Μπαχάς, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός

* * *

Σωστή δομή, εξέλιξη και κορύφωση, άριστος χειρισμός της γλώσσας, πολύ όμορφη έκφραση, γραφή που παρασύρει, νοσταλγική, καλοστημένη ατμόσφαιρα. Διαβάζεις και δραπετεύεις από την πραγματικότητα.

Ζωή Τσούρα, Επιμελήτρια λογοτεχνικών έργων

* * *

Μια φοβερή σύλληψη η οποία μπλέκει πολλά είδη του φανταστικού σε μια μοναδική ιστορία!

​Μάριος Δημητριάδης, συγγραφέας

* * *

​Δηλώνω φαν του Δελαρούδη και τον θεωρώ από τις κορυφαίες πένες της εποχής μας, και δεν μιλώ απλώς για τον χώρο του φανταστικού.

Γιώργος Τζιτζικάκης, συγγραφέας

* * *

Πρόκειται για ένα έργο υψηλής αναγνωστικής ευχαρίστησης (jouissance), το οποίο θα απολαύσουν εξίσου και οι αναγνώστες χωρίς ένσημα στη φανταστική λογοτεχνία!

​Δημήτρης Σπυρίδωνος, συγγραφέας

​* * *

​Από τις καλύτερες νουβέλες που διάβασα την τελευταία πενταετία.

​Μανώλης Σιμιτσάκης, συγγραφέας

​​* * *

Έψαχνα να βρω για μέρες τι ήταν αυτό που κρατούσε τη σκέψη μου σ’ εκείνην την ιστορία. Τελικά, ήταν τα μηνύματα και οι απορίες που γεννιούνται, όχι για το βιβλίο, αλλά για τον άνθρωπο γενικότερα και τις αόρατες δυνάμεις που μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω…

Αργυρώ Χαρίτου, συγγραφέας

​* * *

Μαντεύω ότι ο συγγραφέας έκανε μια μεγάλη έρευνα και του βγάζω το καπέλο που «έδεσε» τα στοιχεία με έναν τόσο συναρπαστικό τρόπο. Μια πραγματικά πολύ ωραία και προσεγμένη δουλειά!

Άννα Σπανογιώργου, συγγραφέας

* * *

Ειλικρινά δεν έχω λόγια. Η ατμόσφαιρα καταφέρνει να σε κρατά σε μία μόνιμη ανατριχίλα με το σασπένς αμείωτο!

Γιώργος Μπελαούρης, συγγραφέας

* * *

Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς εμένα να του πω πόσο δυνατή είναι η πένα του κυρίου Δελαρούδη, αλλά εδώ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο δεινά εκτελεί τις ευφάνταστες ιδέες του.

Μάριος Μητσόπουλος, συγγραφέας

* * *

Βίντεο στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9YpXHXjeVZA&ab_channel=%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%82%CE%95%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%A0%CE%B7%CE%B3%CE%AE

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται για τον covid 19.

Σχολιάστε