My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Παρατάσεις για δασικούς χάρτες

Ανακούφιση φέρνει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει παράταση για τους δασικούς χάρτες σε 16 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτός του Κιλκίς.

Η παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών, για όλους τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Μάρτιο 2018, δίνει την ευκαιρία στους αγρότες να κερδίζουν ακόμη περισσότερο χρόνο για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Εκτός από το νομό μας η παράταση αφορά και στις περιοχές Πέλλα, Καβάλα, Θεσπρωτία, Ξάνθη, Αρκαδία, Κυκλάδες, Φλώρινα, Μυτιλήνη, Θάσος, Χανιά, Σέρρες, Ζάκυνθος, Ημαθία, Χίος, και Αν. Αττική.

Παράλληλα δίνεται παράταση έως τις 8 Αυγούστου 2020 – δηλαδή για δύο χρόνια – στη δυνατότητα εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για γεωργική καλλιέργεια.

Τέλος, δίνεται μια ακόμα περίοδος χάριτος για περισσότερους από 50 ασυνεπείς ΟΤΑ, που δεν κατέθεσαν τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια οικισμού, να το κάνουν έως τις 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μέλημα του ΥΠΕΝ είναι η διασφάλιση των αγροτικών επιδοτήσεων και αυτό γιατί περισσότεροι από 32.000 αγρότες δεν έχουν προχωρήσει στην υποβολή αντιρρήσεων και συνεπώς δεν τακτοποίησαν είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω έγκρισης επέμβασης τις επιλέξιμες γεωργικές εκτάσεις που βρίσκονται σε δασικές περιοχές.

Όσο για την ασυνέπεια των παραπάνω από 50 δήμων που δεν κατέθεσαν τα όρια οικισμού και τις οικιστικές πυκνώσεις εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών (15 Μαΐου), η παράταση έως τις 16 Ιουλίου κρίνεται απαραίτητη γιατί αφενός θα διασφαλίσει στους πολίτες την άδικη ταλαιπωρία καθώς δεν θα προβούν σε αντιρρήσεις για εκτάσεις που βρίσκονται εντός πυκνώσεων, αλλά και θα σώσει χρόνο στην ομάδα που φτιάχνει το σχετικό νόμο να δουλέψει με όλα τα εργαλεία. Υπενθυμίζεται πως αναμένεται να έχει κατατεθεί και να έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι τον Αύγουστο.

Σχολιάστε