My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Παραστατιδης – Φραγγιδης εναντιον Χρυσοχοίδη!

Οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 19 του κόμματός τους στη Β. Ελλάδα, που εκφράζουν την διαφωνία τους με την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, να καταργήσει τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.

Οι 19 ζητούν την άμεση σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να ληφθούν εκεί οι αποφάσεις για την ακριβή μορφή που θα έχει η κυβερνητική δομή, που κατά τη γνώμη τους πρέπει να εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους  συντάσσεται και ο Χάρης Καστανίδης. Η παρέμβαση των 19 έγινε με επιστολή προς το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχο.

 Στην επιστολή τους οι 19 τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Εντελώς αιφνιδιαστικά και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εξήγγειλε την κατάργηση της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης, επικαλούμενος λόγους οικονομίας(;), μηδενίζοντας το έργο της ΓΓΜΘ και λοιδορώντας συλλήβδην τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι ‘…έχουμε 110 υπαλλήλους στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, η οποία δεν είχε καμία αρμοδιότητα επί δέκα χρόνια και οι λαϊκιστές και υποκριτές θέλουν να τη διατηρήσουμε σε λειτουργία…Για ακόμη μία φορά εμείς οι ‘λαϊκιστές και υποκριτές’ θα κληθούμε να στηρίξουμε με την ψήφο μας μία απόφαση υπουργού για την οποία δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση. Γι’ αυτό ζητάμε την άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μακεδονίας-Θράκης για τη διεξοδική συζήτηση του θέματος αυτού αλλά και της αναπτυξιακής ταυτότητας της Βόρειας Ελλάδας…

Παραβλέποντας τις διαφωνίες που εκφράστηκαν από διάφορες πλευρές θεωρήσαμε την ενέργεια αυτή ως ένα πρώτο βήμα αναβάθμισης του αναπτυξιακού ρόλου που καλούταν να διαδραματίσει η γενική γραμματεία με τη δραστηριοποίηση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να διαφαίνονται με τη μεγάλη καθυστέρηση καθορισμού αρμοδιοτήτων τουλάχιστον στον έναν από τους υφυπουργούς. Ακολούθησε ένα εξάμηνο αδράνειας, ώσπου η τότε πολιτική ηγεσία παρουσίασε τη δημιουργία και το οργανωτικό σχήμα της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας-Θράκης. Την πρωτοβουλία αυτή χαιρέτισαν με επιστολές τους παραγωγικοί και επιχειρηματικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας.
Με τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου 2010 η θέση ‘αναβαθμίστηκε’ και τον υφυπουργό αντικατέστησε υπουργός αναπληρωτής, θέση που διατηρείται μέχρι σήμερα. Χρειάστηκε όμως να περάσει άλλο ένα εξάμηνο, για να λειτουργήσει, τον Απρίλιο του 2011, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της ΕΜΑ, ενώ μέχρι σήμερα, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, δεν έχει λειτουργήσει πλήρως και όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης Μακεδονίας-Θράκης!”.
Θεωρώντας ακατανόητη την απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη οι 19 θέτουν τα εξής αμείλικτα, όπως τα χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, ερωτήματα:
«Ποια ήταν τα αποτελέσματα της ‘αναβάθμισης’ του πρώην υπουργείου σε γενική γραμματεία; Δοκιμάσαμε ένα νέο σχήμα, που τελικά απέτυχε; Τι απέγινε τελικά η αναπτυξιακή πολιτική στο βορειοελλαδικό χώρο, το σημαντικότερο τμήμα της περιφερειακής ανάπτυξης που θα μπορούσε να αποτελέσει και το εφαλτήριο για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας;
»Ποιο είναι το ‘δυσθεώρητο’ ποσό που θα εξοικονομηθεί -εφόσον ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι- από την κατάργηση μερικών επιδομάτων διευθυντικών θέσεων και θέσεων προϊσταμένων;
»Δοκιμάστηκε κάποιο νέο οργανόγραμμα, ώστε να αποκτήσουν οι διευθύνσεις και οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν συγκεκριμένο ρόλο, εφαρμόζοντας και συντονίζοντας πολιτικές για την ανάπτυξη, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τους άλλους τομείς δραστηριότητας του πρώην ΥΜΑ-Θ; Με ποια δομή θα υπηρετηθούν οι σημερινές λειτουργίες και ποιο το σχέδιο για την αναβάθμισή τους;».
Σχολιάστε